SMF-Eventim
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм с Брад Пит?

Боен клуб
Седем
Гадни копилета
Z-та световна война
12 маймуни
Троя
Гепи

 
   Резултати

Пиесата "Моята скъпа лейди" с премиера на сцената на Сатиричен театър
 
13 Ное, 2006
Пиесата "Моята скъпа лейди" с премиера на сцената на Сатиричен театърИсраел Хоровиц е един от най-известните съвременни драматурзи. Той е също и филмов сценарист, актьор, режисьор, основател и художествен ръководител на "Глостър Тиатър" - Бостън. Хоровиц е автор на повече от 50 пиеси.

Театър "Галерия" и Сатиричен театър "Алеко Константинов" представят:

"Моята скъпа лейди"
               от Исраел Хоровиц

            
постановка - Снежина Танковска
            сценография Марина Райчинова
         композитор - Румен Цонев

участват: Росица Данаилова, Ева Волицер, Веселин Калановски

Исраел Хоровиц е един от най-известните съвременни американски драматурзи. Той е също и филмов сценарист, актьор, режисьор, основател и художествен ръководител на "Глостър Тиатър" - Бостън. Хоровиц е автор на повече от 50 пиеси, преведени на около 30 езика и поставяни из цял свят.

Исраел Хоровиц е един от най-известните съвременни американски драматурзиИсраел Хоровиц е роден 1939 г. в Уейкфелд, Масачузетс. Учил е в Кралската Академия за драматично изкуство в Лондон, защитил е докторска дисертация по английска литература в Сити Университет, Ню Йорк. Бил е драматург на Английския кралски Шекспиров театър. През последните 20 години Хоровиц разделя времето си между САЩ и Франция, където е най-поставяният американски драматург. Повече от 30 негови пиеси са реализирани на френски език. Хоровиц е автор на многобройни сценарии, от които много известен и успешен е филмът "Авторът, Авторът".

Хоровиц е носител на многобройни награди: Два пъти на наградата ОБИ, наградата ЕМИ, Ню Йорк драма деск награда, Наградата за литература на Американската академия за изкуства, Наградата на Сони радио, Наградата на европейската филмова академия за най-добър сценарий, Награда на организацията Бней Брит, Награда на Бостънската Библиотека, Наградата на Плезир дю театр за пиесата "Линията", която се играе 11 години в Париж и 32 години в Ню Йорк, Награда на седмицата за най добра пиеса в Лос Анжелес, Награда на френските критици, Награда на журито на филмовия фестивал в Кан и др. Два пъти е номиниран за наградата Пулицър,

Зрителят със затаен дъх следи развитието на сюжетаПиесата "Моята скъпа лейди" се играе в няколко американски театри днес. Премиерата и на Бродуей е през 2002 година.

Матиас Голд, американец от Ню Йорк, пристига в Париж, за да получи огромен апартамент, оставен като наследство от баща му. Плановете с наследения от Матиас апартамент се осуетяват от факта, че най-неочаквано той заварва да живеят в него Матилд Жифар и нейната дъщеря Хлое, които нямат абсолютно никакво намерение да се изнесат. Оказва се, че бащата на Матиас е оставил в наследство освен апартамента и разтърсващи тайни, които ще преобърнат живота и на тримата.

Авторът с много чувство за хумор, шокиращи обрати и емоционални експлозии ни разкрива сложния, смешен и тъжен свят на тримата изключително колоритни персонажи. Зрителят със затаен дъх следи развитието на сюжета и конфликтите на една майсторска драматургия и вълнуващ спектакъл.

Фотографии:
Атанас Кънчев

прочитания: 5955

Faun_Eventim_2

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info