SMF-Eventim
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм с Брад Пит?

Боен клуб
Седем
Гадни копилета
Z-та световна война
12 маймуни
Троя
Гепи

 
   Резултати

Мариус Куркински представя моноспектакъл по Николай Хайтов
 
02 Ное, 2006
Мариус Куркински представя моноспектакъл по Николай ХайтовСцената е място за среща между изчезналия старец и сегашната публика. Среща между не толкова далечно минало и толкова далечно бъдеще. В сегашно време е спектакълът.

Драматичен Театър - Пловдив гостува на сцената на Сатиричния театър на 4 и 21 ноември от 19 ч. с моноспектакъла на Мариус Куркински:

СЪТРЕСЕНИЕ
по произведения на Николай Хайтов

Мариус Куркински усилено репетира на сцената на Драматичен театър - Пловдив своя нов, седми поред моноспектакъл "Сътресение" по текстове на Николай Хайтов.

Последният моноспектакъл на Мариус - "Сънят" от Джулиан Барнс, беше реализиран също в Пловдив през 2001 година. Оттогава Мариус се изявява като режисьор.

Мариус Куркински усилено репетира на сцената на Драматичен театър - ПловдивЗа новия си спектакъл той се спира на разказите "Сътресение", "Страх" и "Засукан свят" от Николай Хайтов, които актьорът-режисьор оформя като сценична изповед.

Премиерата е насрочена за 01.11.2006 г. в Драматичен театър - Пловдив, а софийската премиера е на 04.11. 2006 г. в Сатиричния театър, където "Сътресение" ще се играе репертоарно през целия театрален сезон.

Сценографията е също на Мариус и е изцяло изработена от велпапе, любезно предоставено за спектакъла от "Дунапак Родина" АД. Художествените фотографии на Мариус, използвани за рекламните материали на представлението, са на Георги Вачев.

Моноспектакълът "Сътресение" съдържа три разказа на писателя Николай Хайтов: "Сътресение", "Страх" и "Засукан свят". В спектакъла тези три разказа са обединени във формата на изповед за един цял човешки живот. Един човек споделя живота си преди да си отиде. Кой е той? Наш близък, който си отива тихо, изоставен в забравено село? Пред кого споделя? Всеки си отива сам. Затова и актьорът е сам пред своята публика. Но не търсете непрекъснато връзката. Просто три разказа на Николай Хайтов. Една вечер, посветена на писателя. В търсене на спасение, в невъзможност да погледна към бъдещето, без да чуя гласовете от миналото. Далеч от капризите на чувствата. Далеч от многото възможности за избор. Изборът е живота. В едно празно читалище, в едно мъртво село, при един изчезнал свят, където бродят сенки, гласове за утеха и смирение. Кротки, но силни думи за посока и бъдеще. Сцената е място за среща между изчезналия старец и сегашната публика. Среща между не толкова далечно минало и толкова далечно бъдеще. В сегашно време е спектакълът.

Мариус Куркински

прочитания: 6938

Faun_Eventim_2

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info