Glenn-Hughes-Eventim
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Концертът в България на коя група очаквате с най-голям интерес това лято?

Megadeth
KoЯn
Bruce Dickinson
Judas Priest
Testament
Five Finger Death Punch
Accept
Mr. Big
Yngwie Malmsteen
Bring Me the Horizon
Corey Taylor
HammerFall

 
   Резултати

ГРАБО
Международен фестивал на моноспектаклите стартира в Габрово
 
18 Май, 2006
Международен фестивал на моноспектаклите стартира в ГабровоФестивалът се откри с "Живот в кашони" с участието на Николай Урумов, носител на Наградата на директорите на фестивали и на публиката на Седмия международен фестивал на монодрамата в Киев, Украйна.

От 17 до 19 май Габрово е домакин на първия Международен фестивал на спектаклите с един актьор. Той е част от международна верига фестивали и ще се провежда през година, когато няма Фестивал на комедийните спектакли. Негови организатори са габровският драматичен театър "Рачо Стоянов", фондация "Комедия" с подкрепата на сдружение "Фабриката" и Община Габрово.

Селекционер на международната програма е Нина Мазур от Украйна, а българските спектакли са подбрани от Светлана Панчева. Шест български и три чуждестранни спектатъла си оспорват четирите награди на фестивала: Гранд при, награди за мъжка и женска роля и за режисура. На международното жури под председателството на Нина Мазур ще бъде изключително трудно да направи своя избор сред великолепните актриси Татяна Лолова, Илка Зафирова, Невена Мандаджиева и сред актьорите Тодор Колев, Николай Урумов и Михаил Петров. От Киев идва Лариса Траяновская, от Ереван - Арам Ованесян, и от Щип - Мето Колоски.

Наградите са произведения на изкуството, а отличените спектакли ще бъдат поканени на други издания на фестивали на монодрамата в чужбина. Фестивалът се откри с моноспектакъла "Живот в кашони" с участието на Николай Урумов, който наскоро получи Наградата на директорите на фестивали и наградата на публиката на Седмия международен фестивал на монодрамата в Киев, Украйна. Постановката е на директорката на габровския театър Невена Митева.

Материалът е предоставен от в-к "Форум"
прочитания: 3229


За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info