Geoff_Tate_Bilet
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм с Брад Пит?

Боен клуб
Седем
Гадни копилета
Z-та световна война
12 маймуни
Троя
Гепи

 
   Резултати

Международен фестивал на моноспектаклите стартира в Габрово
 
18 Май, 2006
Международен фестивал на моноспектаклите стартира в ГабровоФестивалът се откри с "Живот в кашони" с участието на Николай Урумов, носител на Наградата на директорите на фестивали и на публиката на Седмия международен фестивал на монодрамата в Киев, Украйна.

От 17 до 19 май Габрово е домакин на първия Международен фестивал на спектаклите с един актьор. Той е част от международна верига фестивали и ще се провежда през година, когато няма Фестивал на комедийните спектакли. Негови организатори са габровският драматичен театър "Рачо Стоянов", фондация "Комедия" с подкрепата на сдружение "Фабриката" и Община Габрово.

Селекционер на международната програма е Нина Мазур от Украйна, а българските спектакли са подбрани от Светлана Панчева. Шест български и три чуждестранни спектатъла си оспорват четирите награди на фестивала: Гранд при, награди за мъжка и женска роля и за режисура. На международното жури под председателството на Нина Мазур ще бъде изключително трудно да направи своя избор сред великолепните актриси Татяна Лолова, Илка Зафирова, Невена Мандаджиева и сред актьорите Тодор Колев, Николай Урумов и Михаил Петров. От Киев идва Лариса Траяновская, от Ереван - Арам Ованесян, и от Щип - Мето Колоски.

Наградите са произведения на изкуството, а отличените спектакли ще бъдат поканени на други издания на фестивали на монодрамата в чужбина. Фестивалът се откри с моноспектакъла "Живот в кашони" с участието на Николай Урумов, който наскоро получи Наградата на директорите на фестивали и наградата на публиката на Седмия международен фестивал на монодрамата в Киев, Украйна. Постановката е на директорката на габровския театър Невена Митева.

Материалът е предоставен от в-к "Форум"
прочитания: 3245

Geoff_Tate_Eventim_03

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info