SMF-Bilet
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Концертът в България на коя група очаквате с най-голям интерес това лято?

Megadeth
 [tally] 48%
KoЯn
 [tally] 3%
Bruce Dickinson
 [tally] 10%
Judas Priest
 [tally] 7%
Testament
 [tally] 7%
Five Finger Death Punch
 [tally] 3%
Accept
 [tally] 3%
Mr. Big
 [tally] 3%
Yngwie Malmsteen
 [tally] 3%
Bring Me the Horizon
 [tally] 3%
Corey Taylor
 [tally] 3%
HammerFall
 [tally] 3%

Corey-Taylor-verticalMegadeth-vertical
Предстои петото издание на “АСТ Фестивал за свободен театър”
 
13 Ное, 2015
Предстои петото издание на “АСТ Фестивал за свободен театър”В четирите дни на фестивала ще бъдат показани едни от най-интересните независими театрални проекти през изминалата година. Основната локация e новото пространство за съвременен танц и пърформанс.

АСТ Фестивал за свободен театър  2015

19 – 22 ноември 2015 г.

На 19 ноември започва петото издание на АСТ Фестивал за свободен театър. В четирите дни на фестивала ще бъдат показани едни от най-интересните независими театрални проекти през изминалата година като Пепеляшки ООД, Установено при огледа, Филоктет и Balkan Dance Reality Show. Още четири съвсем нови заглавия са селекционирани в програмата на фестивала: Математика на сърцето, Да купиш история, Дзен игра и TheTimeStopper. Осемте спектакъла са част от артистичната програма на АСТ Фестивал за свободен театър, чиято тема тази година е Пето измерение.

Основната локация на събитието ще бъде новото пространство за съвременен танц и пърформанс ДНК (в подлеза на НДК), където ще се проведат всички събития от Паралелната програма.

От първия до последния ден на фестивала на входа на ДНК ще бъде разположена интерактивната видео-музикална инсталация Стена от светлина и сенки, дело на музиканта и художник Иван Шопов (Balkansky/Cooh) и дигиталния художник Албена Баева. 

Основната локация на събитието ще бъде новото пространство за съвременен танц и пърформанс ДНК (в подлеза на НДК)Вече традиционният за фестивала модул Open Space (20 ноември, 13:00-17:00 ч.) тази година ще бъде фокусиран изцяло върху изпълнителските изкуства и ще е ръководен от културния мениджър с богат регионален и международен опит Биляна Тануровска. Темата, която ще събере чуждестранни гости, артисти и културни оператори е Пето измерение на културните политики. Open Space е съвременна форма на работна среща и дискусии по групи, в която темите засягат различни области, предложени и разработени в игрова и диалогична атмосфера от самите участници. Резултатите от подобна обмяна на опит зависят изцяло от професионалните и творчески интереси на хората, които участват в срещата.

На 20 и 21 ноември в дневната част на фестивала всеки ще има възможност да изпита съвсем новите маршрути на аудио-разходките Срещи с времето (13:00-17:00 ч.), които ще преведат слушателите през тайни места в НДК, а също и в заобикалящата го градска среда.

За първи път ще бъде показан запис от представлението Борхестриптих (21 ноември, 14:30 ч.), което поетът и драматург Ясен Василев прави в Шанхай миналата година. Текстът стъпва върху три разказа на Борхес, но и върху творчеството и живота на писателя.

Интерактивната практика Live Trance Circle (21 ноември, 12:00 ч.) ще въвлече участниците в общуване с едно-единственото условие – без думи след започване на музиката.

В последния ден от АСТ Фестивал за свободен театър ще се проведе и работилницата-пърформанс Игра на Шекспир. В основната идея е заложено участниците да комбинират свободно реплики от пиеси на Шекспир, пренареждайки и преосмисляйки сюжета и посланието им.

         ФилоктетЗа първи път на АСТ Фестивал за свободен театър ще се осъществи дългосрочната експериментална инициатива Фейсбук критици. В сътрудничество с Катедра Театрознание на НАТФИЗ Кр. Сарафов, отразявайки програмата на фестивала с текстове, видео и аудио, Фейсбук критиците ще проверят възможностите на социалните мрежи, мислени като платформа за театрална критика и журналистика. Проектът е по идея на театралния изследовател Ангелина Георгиева.

На 19 ноември от 21:30 ч. в ДНК ще е официалното откриване на АСТ Фестивал за свободен театър, в което основно участие ще имат музикалните гости на фестивала – The Bedlam Club. Малко по-късно към него ще се присъединят и Mr.Smiff/GENDA. В “Нощта на театрите” (21 ноември) отново в ДНК музиката ще е задача на Global Vision Circle dj set by Dancing Angel. Партитата са с вход свободен.

Основен организатор на фестивала е Асоциация за свободен театър (АСТ), която обединява над 60 организации и професионални артисти на свободна практика в сферата на изпълнителските изкуства.

Представленията от програмата на АСТ Фестивал за свободен театър ще се играят в: ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс, Derida Dance Center, Център за култура и дебат Червената къща и Гьоте институт – София.

Билети ще намерите на съответните места, на които се играят спектаклите.

прочитания: 9492

Geoff_Tate_Eventim_03

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info