WASP_2
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви албум на прогресив метъл групата "Dream Theater"?

"Images and Words"
"Awake"
"Metropolis Pt. 2: Scenes from a Memory"
"Six Degrees of Inner Turbulence"
"Systematic Chaos"
"The Astonishing"
"Distance over Time"

 
   Резултати

ГРАБО
Предстои 19-тото издание на театралния фестивал “Сцена на кръстопът”
 
02 Сеп, 2015
Предстои 19-тото издание на театралния фестивал “Сцена на кръстопът”Публиката ще има възможност да се наслади на пиеси, които през годината станаха носители на най-престижните театрални награди “Аскеер” и “Икар” – “Къщата на гнева”, “Каквато ме искаш” и “Семеен албум”.

В Пловдив предстои 19-тото издание на Международния театрален фестивал “Сцена на кръстопът”. Вече няколко поколения зрители живеят с мисълта, че през септември градът на тепетата събира на сцените си пъстър репертоар от постановки, получили признанията на публика и критика.

Къщата на гнева - по Федерико Гарсия ЛоркаПрез тази година почитателите на театралното изкуство ще могат да гледат 20 спектакъла на 12 театри от страната и 3 от чужбина – от Франция, Унгария и Турция. По традиция фестивалът “Сцена на кръстопът” ще бъде открит с премиера на Пловдивския театър – “Сестри Палевееви” на съвременния български автор Алек Попов. Постановката ще постави началото на театралния форум на 10 септември. Спектаклите от “Сцена на кръстопът” ще се играят в Дома на културата “Борис Христов” и в Камерна зала на Драматичен театър-Пловдив.

Общо четири ще са премиерните заглавия на 19-ата “Сцена”. Втората премиера на Пловдивския театър ще е “Няма ток за електрическия стол” – драматургичен дебют на писателя Александър Секулов. Другите два спектакъла  са “Ние сме вечни” от Кирил Буховски (театър “София”) и “Деветият ден” на Венци Кулев (Драматично-куклен театър “Константин Величков”) с Камен Воденичаров и Албена Колева в главните роли.

            Публиката ще има възможност да се наслади на представленията, които през годината станаха носители на най-престижните театрални награди “Аскеер” и “Икар” – “Къщата на гнева” на режисьора Диана Добрева, “Каквато ме искаш” на Теди Москов и “Семеен албум” – авторски текст на Малин Кръстев.

През септември градът на тепетата събира на сцените си пъстър репертоар от постановкиНе по-малък интерес предизвикват останалите заглавия от основната програма на фестивала “Сцена на кръстопът”. Актьорите Герасим Георгиев-Геро и Малин Кръстев ще се изяват в ролите си на “Свалячи” от Елин Рахнев. Рахнев ще представи пред пловдивска публика и режисьорското си представление “Любовна афера” с участието на Ернестина Шинова и Димитър Баненкин. Сатиричният театър ще се изяви с “Дакота” от Жорди Галсеран с Владимир Карамазов, Захари Бахаров и Юлиан Вергов.

Предложението на Хасковския театър е “Мърлин Мърло” от Николай Коляда с Ирмена Чичикова и Радина Кържилова. Народният театър ще играе “Петокнижие Искааково” от Анжел Вагенщайн. Габровската трупа гостува с “Жана Д`Арк” на режисьора Петринул Гочев, а Младежкият театър ще весели публиката с постановката си “Кухня”. Почит фестивалът ще отдаде и на незабравимия Валери Петров с пиесата “Театър, любов моя”.

“Сцена на кръстопът” ще бъде закрита на 23 септември в Дома на културата “Борис Христов” със спектакъла “Стреляйте по артиста” на театър “Българска армия”. Постановката е създадена по пиесата “Лес” – гениално произведение на класика на руската драматургия Александър Николаевич Островски.

прочитания: 4842


За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info