WASP_1
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви албум на прогресив метъл групата "Dream Theater"?

"Images and Words"
"Awake"
"Metropolis Pt. 2: Scenes from a Memory"
"Six Degrees of Inner Turbulence"
"Systematic Chaos"
"The Astonishing"
"Distance over Time"

 
   Резултати

ГРАБО
Малък градски театър “Зад канала” възроди “Човекоядката”
 
19 Окт, 2014
Малък градски театър “Зад канала” възроди “Човекоядката”Пиесата е и тъжна, и смешна. Тя ни кара да се замислим и да потърсим човекоядка в душата си. Срещнете се с нея на 25 октомври и 8, 20 и 29 ноември на сцената на МГТ “Зад канала”.

Старостта ли е нашето бъдеще? Можем ли да отмъстим наистина? Тъжна ли е истината? Естествени ли сме в живота или играем роли, облечени в обноски? Трябва ли да бъдем превъзпитани или по-скоро възпитани? Стиска ли ни да погледнем смъртта в очите и защо живеем, за децата си ли? И въобще правилно ли задаваме въпросите си? На всичко това могат да отговорят шепа старци, живеещи в старчески дом, откъснат от цивилизацията, без удобствата на съвременния свят, без забавления и дори без телевизор. Място, на което царува скучното ежедневие на самотните възрастни хора. Къща, завладяна от монотонност, която понякога е разнообразена с някоя и друга чудатост, клюка или шамар. Този странен свят оживя в новата постановка на Малък градски театър “Зад канала”. На 18 и 19 октомври легендарната пиеса “Човекоядката” на Иван Радоев, писана преди почти 40 години и поставяна повече от 500 пъти на българската театрална сцена, се възроди. Прочитът на неостаряващата творба прави режисьорът Бина Харалампиева. Сценографията и костюмите са на Петя Стойкова, а музиката е написана от Асен Аврамов.

В ролята на г-н Топузов се превъплъщава любимият актьор на поколения българи Христо Мутафчиев
Историята в “Човекоядката” започва през нощта с една безобидна шега, която събира жителите на старческия дом в помещението за социални контакти - фоайето. Шегата провокира един от обитателите да разкаже тъжна история от миналото му, свързана със смъртта на неговия брат. В този момент изведнъж от нищото като призрак в мрака се появява един човек – господин Топузов. С появата на новия им съквартирант скуката се разпада за миг и остава в миналото. Новият им другар веднага взима управлението в ръцете си, започва умело да ги манипулира и преобразява света на възрастните хора по свой вкус. Научени да се подчиняват на авторитета на властта, без да се усетят всички започват да го следват безусловно, дори и управителите. Господин Топузов се превръща в новия капитан на дома. Всички са доволни от промяната, която внася - с изключение на един човек, с когото Топузов има общо минало.

В ролята на г-н Топузов се превъплъщава любимият актьор на поколения българи Христо Мутафчиев. Той си партнира с великата Илка Зафирова, играла в постановката и в миналото. В спектакъла участват и страхотните Филип Аврамов, Петър Калчев, Светлана Янчева, Ирини Жамбонас, Албена Михова, Емил Котев, Евгени Будинов, Василена Атанасова и Христо Пъдев. Ролята на човекоядката е поверена на певицата Прея Осасей.

Всъщност коя е човекоядката? Вероятно за всеки различна, но едно е сигурно - ако и се поддадем, сме загубени. Представлението “Човекоядката” в Малък градски театър е едновременно тъжно и смешно. То ни кара да се замислим и да потърсим, смеейки се през сълзи, човекоядката в душата си. Ако искате да разберете дали “Човекоядката” ще ви разсмее, разгневи или натъжи, можете да срещнете с нея на 25 октомври и 8, 20 и 29 ноември на сцената на МГТ “Зад канала”.
прочитания: 6708


За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info