Wolf Path
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм с Шон Конъри?

Шотландски боец
Недосегаемите
Скалата
Индиана Джоунс и Последният кръстоносен поход
На лов за Червения октомври
всеки от "Бондианата"

 
   Резултати

ВРЕМЕТО
Kantorakantora_new
Малък градски театър “Зад канала” възроди “Човекоядката”
 
19 Окт, 2014
Малък градски театър “Зад канала” възроди “Човекоядката”Пиесата е и тъжна, и смешна. Тя ни кара да се замислим и да потърсим човекоядка в душата си. Срещнете се с нея на 25 октомври и 8, 20 и 29 ноември на сцената на МГТ “Зад канала”.

Старостта ли е нашето бъдеще? Можем ли да отмъстим наистина? Тъжна ли е истината? Естествени ли сме в живота или играем роли, облечени в обноски? Трябва ли да бъдем превъзпитани или по-скоро възпитани? Стиска ли ни да погледнем смъртта в очите и защо живеем, за децата си ли? И въобще правилно ли задаваме въпросите си? На всичко това могат да отговорят шепа старци, живеещи в старчески дом, откъснат от цивилизацията, без удобствата на съвременния свят, без забавления и дори без телевизор. Място, на което царува скучното ежедневие на самотните възрастни хора. Къща, завладяна от монотонност, която понякога е разнообразена с някоя и друга чудатост, клюка или шамар. Този странен свят оживя в новата постановка на Малък градски театър “Зад канала”. На 18 и 19 октомври легендарната пиеса “Човекоядката” на Иван Радоев, писана преди почти 40 години и поставяна повече от 500 пъти на българската театрална сцена, се възроди. Прочитът на неостаряващата творба прави режисьорът Бина Харалампиева. Сценографията и костюмите са на Петя Стойкова, а музиката е написана от Асен Аврамов.

В ролята на г-н Топузов се превъплъщава любимият актьор на поколения българи Христо Мутафчиев
Историята в “Човекоядката” започва през нощта с една безобидна шега, която събира жителите на старческия дом в помещението за социални контакти - фоайето. Шегата провокира един от обитателите да разкаже тъжна история от миналото му, свързана със смъртта на неговия брат. В този момент изведнъж от нищото като призрак в мрака се появява един човек – господин Топузов. С появата на новия им съквартирант скуката се разпада за миг и остава в миналото. Новият им другар веднага взима управлението в ръцете си, започва умело да ги манипулира и преобразява света на възрастните хора по свой вкус. Научени да се подчиняват на авторитета на властта, без да се усетят всички започват да го следват безусловно, дори и управителите. Господин Топузов се превръща в новия капитан на дома. Всички са доволни от промяната, която внася - с изключение на един човек, с когото Топузов има общо минало.

В ролята на г-н Топузов се превъплъщава любимият актьор на поколения българи Христо Мутафчиев. Той си партнира с великата Илка Зафирова, играла в постановката и в миналото. В спектакъла участват и страхотните Филип Аврамов, Петър Калчев, Светлана Янчева, Ирини Жамбонас, Албена Михова, Емил Котев, Евгени Будинов, Василена Атанасова и Христо Пъдев. Ролята на човекоядката е поверена на певицата Прея Осасей.

Всъщност коя е човекоядката? Вероятно за всеки различна, но едно е сигурно - ако и се поддадем, сме загубени. Представлението “Човекоядката” в Малък градски театър е едновременно тъжно и смешно. То ни кара да се замислим и да потърсим, смеейки се през сълзи, човекоядката в душата си. Ако искате да разберете дали “Човекоядката” ще ви разсмее, разгневи или натъжи, можете да срещнете с нея на 25 октомври и 8, 20 и 29 ноември на сцената на МГТ “Зад канала”.
прочитания: 5683

We Rock 2 Paritet

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info