We Rock
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм на режисьора Дейвид Линч?

Мълхоланд Драйв
Ерейзърхед
Диво сърце
Синьо кадифе
Дюн
Вътрешна империя
Туин Пийкс: Огън, следвай ме
Изгубената магистрала
Човекът слон

 
   Резултати

ВРЕМЕТО

ВАЛУТИ
Konsultkantora_new
“Скъперникът” и “И само туй: любов” гостуват на “Сцена на кръстопът”
 
20 Сеп, 2014
“Скъперникът” и “И само туй: любов” гостуват на “Сцена на кръстопът”Пиесата - Скъперник е създадена през 1668 г. И днес, почти 350 години по-късно, поривите на героите са също толкова актуални. Една от най-известните комедии, поставена с много смях, страст и сатира.

Спектакълът “Скъперникът” на Малък градски театър “Зад канала” гостува на фестивала “Сцена на кръстопът” днес, 20 септември, от 19:00 ч. в Дома на културата Борис Христов”. Режисьор на представлението по едноименната творба на Молиер е Лилия Абаджиева. Ролите изпълняват Владимир Пенев, Албена Михова, Антоний Аргиров, Евгени Будинов, Александър Кадиев, Луиза Григорова, Весела Бабинова, Иван Петрушинов, Владимир Димитров, Любомир Ковачев.

Една от най-известните комедии, поставена с много смях, страст и сатираПиесата Скъперникът” е създадена през 1668 г. И днес, почти 350 години по-късно, необузданите пориви на героите са също толкова актуални. Една от най-известните комедии, поставена с много смях, страст и сатира. От сцената блика невероятна и заразяваща енергия – актьорите не спират нито за секунда, забъркват се в комични и трагични каши, борят се един с друг и със себе си (словесно и физически) и не дават миг спокойствие на публиката.

“Скъперникът” донесе награди “Икар” за водеща мъжка роля на Владимир Пенев и за поддържаща мъжка роля на Александър Кадиев.

Другото заглавие във фестивалната програма е “И само туй: любов!” от 19:30 ч. в Камерната зала на Драматичния театър-Пловдив. Представлението е на студентите от класа на проф. Стефан Данаилов в НАТФИЗ. Посветено е на честванията на 450-годишнината от рождението на Уилям Шекспир. То компилира мотиви от “Ромео и Жулиета”, “Хенри V”, “Хамлет”, “Мяра за мяра”, “Ричард III”, “The Two Noble Kinsmen”, “Дванайсета нощ”, “Венера и Адонис”, “Сън в лятна нощ”, “Както ви харесва”, “Макбет”, “Перикъл”, “Зимна приказка”, “Троил и Кресида”, “Бурята” и “Сонети” на Уилям Шекспир. Ползваните произведения са в оригинал и в превод на акад. Валери Петров, Владимир Свинтила, проф. дфн Александър Шурбанов, проф. д-р Евгения Панчева и Аугуст Вилхелм Шлегел.

В съпътстващата програма също има интересни събития. От 18:00 ч. на откритата сцена пред Драмата ще бъде представен фрагмент от спектакъла “Картини от Стария Пловдив”. В галерия U.P.A.R.K. в 21:30 ч. Росица Данаилова и Румяна  Емануилиду представят романа си “Оцелелите дневници или един живот в страници”.

прочитания: 4225

We Rock 2 AgroPlovdiv

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info