SMF-Eventim
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм с Брад Пит?

Боен клуб
Седем
Гадни копилета
Z-та световна война
12 маймуни
Троя
Гепи

 
   Резултати

Ламбо се помоли за "Възвишение" на Пловдивския театър
 
11 Сеп, 2013
Ламбо се помоли за "Възвишение" на Пловдивския театърЗрителите отново ще усетят енергиите на театралните послания и ще знаят, че огънят изпепелил сцената на театъра, не можа да изгори устрема и духа на театралите. Градът под тепетата прие режисьорските фантазии.

"17-тото издание на "Сцена на кръстопът" е доказателство, че българският творец издържа на всичко. Знаете какво се случи с голямата сцена на нашия театър. Късмет е, че тази сграда - домът на културата "Борис Христов", заработи след активната намеса на управата на Пловдив, за да видим тази вечер едно изключително представление "Възвишение", като се има предвид прекрасният роман на Милен Русков. Пожелавам на добър час на фестивала, който и тази година предлага интересна програма - с най-добрите заглавия от националната сцена. Спектакли, издържали проверката на публиката", каза арт директорът на "Сцената" проф. Стефан Данаилов.Той си пожела догодина - на 18-тото издание, фестивалът да се върне там, където му е мястото - на голямата сцена в Драматичен театър - Пловдив.

Стефан Данаилов откри театралния фестивал в ПловдивПрепълненият салон аплодира молитвата на Ламбо. Сред публиката бе зам.-министърът на културата Васил Василев, директорите на много от българските театри, актьори, бизнесмени. Да съпреживеят премиерата на Иван Добчев под тепетата в салона бяха и актьорите от другото представление, с което режисьорът участва на "Сцената" - "Медея - майка ми".

Градът под тепетата отново е съсредоточие на режисьорски фантазии и актьорско въодушевление. Зрителите отново ще усетят енергиите на театралните послания и ще знаят, че огънят изпепелил сцената на театъра, не можа да изгори устрема и духа на театралите. Защото театърът носи оня дух, който се нуждае от общуване, от сълзата в окото на третия ред, от възторжените аплаузи - само тогава той живее тук и сега. Успех на фестивала, написа в писмо министърът на културата д-р Петър Стоянович по повод откриването на "Сцена на кръстопът".

След официалното откриване дойде ред и на трупата на Пловдивския драматичен театър. Актьорите Бойко Кръстанов, Красимир Василев, Асен Блатечки, Ивайло Христов, Петър Тосков, Венелин Методиев, Христо Пъдев, Станислав Ганчев, Троян Гогов, Стилиян Стоянов, Тихомир Кутев, Симеон Алексиев, Красимир Доков, Иво Танев, Анди Райчев, Русалина Чапликова, Елена Кабасакалова, Лазарина Коткова, Светлана Мановска, Радина Думанян, Екатерина Георгиева пренесоха зрителите в епохата на българското Възраждане. Публиката реагираше на всяка цветна реплика на героите. Преживя "револуцията", сътворена от Гичо, Асенчо и останалите от четата на Димитър Общи, на финала се "возвиси" в един спектакъл, който вдъхнови и вдигна на крак салона.

След края на премиерата актьорите от трупата на Драмата спазиха традицията и подариха часовник на Радина Думанян. Тя направи професионалния си дебют на пловдивска сцена, а от този сезон е и част от пловдивската трупа. Другият дебютант бе страхотният Красимир Василев.

След края на спектакъла актьорите стояха близо час пред входа на Дома на културата, за да отделят внимание на всеки от гостите на премиерата, пожелал да се снима с тях.
прочитания: 3599

SMF-Eventim_03

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info