Faun_Eventim
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм с Брад Пит?

Боен клуб
Седем
Гадни копилета
Z-та световна война
12 маймуни
Троя
Гепи

 
   Резултати

Стефан Данаилов в Пловдив за откриването на "Сцена на кръстопът”
 
10 Сеп, 2013
Стефан Данаилов в Пловдив за откриването на "Сцена на кръстопът”23 са спектаклите в основната програма на театралния фестивал в Пловдив - "Сцена на кръстопът". Зрителите ще имат възможност да видят всички спектакли носители на награди Аскеер и Икар през миналия сезон.

Стефан Данаилов ще даде старт на 17-тото издание на Международния есенен театрален фестивал "Сцена на кръстопът" тази вечер от 19:00 ч. в залата на Дома на културата "Борис Христов”. Театралният празник тръгва подобаващо – с дългоочакваната премиера на "Възвишение”. Представлението на Пловдивския драматичен театър е по едноименния роман на Милен Русков. Режисьор е Иван Добчев, музиката е на Асен Аврамов, сценографията – на Ивайло Николов, костюмите са на Ива Гикова.

Театралният празник тръгва подобаващо с дългоочаквана премиера - ВъзвишениеРолите изпълняват Бойко Кръстанов, Красимир Василев, Асен Блатечки, Ивайло Христов, Петър Тосков, Венелин Методиев, Христо Пъдев, Станислав Ганчев, Троян Гогов, Стилиян Стоянов, Тихомир Кутев, Симеон Алексиев, Красимир Доков/ Тодор Генов, Иво Танев, Анди Райчев, Русалина Чапликова, Елена Кабасакалова, Лазарина Коткова, Светлана Мановска, Радина Думанян, Екатерина Георгиева.

23 са представленията в основната програма на фестивала. Ще видим всички спектакли носители на награди Аскеер и Икар през миналия сезон.

Наред с "Възвишение” премиера ще има и копродукцията на Хасковския и Сатиричния театри "Речта на селския крал” – моноспектакъл на Диян Мачев по текст на Румен Леонидов.

Ще има и три международни участия – на Киевския академичен театър за драма и комедия на левия бряг на Днепър, на Малко театро-Будапеща и на Театрална къща-Прага.

В съпътстващата програма, която ще върви на сцената пред театъра и на пиратския кораб до Общината, ще вървят демонстрации на театрален грим от ученици в Националната гимназия за екранни и сценични изкуства, ревюта на ренесансови костюми. В двора на театъра ще се играе спектакълът на Пловдивския драматичен театър "Ла” с участието на Рашко Младенов и Константин Цеков от ФСБ. В галерия "Тракарт”  ще се случи пърформънсът на Ида Даниел "Да изядеш ябълката”. Валентин Танев ще води тридневен уъркшоп на тема "Театралната импровизация”.
прочитания: 3533

SMF-Bilet_03

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info