" />
We Rock
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм на режисьора Дейвид Линч?

Мълхоланд Драйв
 [tally] 17%
Ерейзърхед
 [tally] 33%
Диво сърце
 [tally] 0%
Синьо кадифе
 [tally] 17%
Дюн
 [tally] 0%
Вътрешна империя
 [tally] 0%
Туин Пийкс: Огън, следвай ме
 [tally] 0%
Изгубената магистрала
 [tally] 17%
Човекът слон
 [tally] 17%

ВРЕМЕТО
Kantorakantora_new
“Почти представление” от Итън Коен на сцената на Младежки театър
 
26 Апр, 2013
“Почти представление” от Итън Коен на сцената на Младежки театърТри едноактни сатирични текста са обединени в спектакъла. Авторът им е едната половина от звездното дуо братя Коен – Итън Коен, носител на девет номинации и четири награди “Оскар”.

Младежки театър “Николай Бинев” и продуцентска къща “Bright Light Entertainment” стартират своя първи съвместен театрален проект с режисьор Явор Гърдев и автор Итън Коен – “Почти представление”.

Явор Гърдев получи награда “Икар 2013” за режисура на “Хамлет” от Уилям Шекспир. Спектакълът, който се играе на Голяма сцена на Народен театър “Иван Вазов” получи и най-много номинации “Аскеер 2013” – за най-добро представление, режисьор и главна мъжка роля за изпълнението на Леонид Йовчев в ролята на Хамлет, Даниела Олег Ляхова, Никола Тороманов и Венелин Шурелов – за сценография и костюмография.  

Три едноактни сатирични текста са обединени в спектакъла - Почти представлениеТри едноактни сатирични текста са обединени в спектакъла “Почти представление”. Авторът им е едната половина от звездното дуо братя Коен – Итън Коен, носител на девет номинации и четири награди “Оскар”. “Фарго”, “Няма място за старите кучета”, “Да отгледаш Аризона”, “Бартон Финк”, “Изгори след прочитане” – това са само част от филмите на братя Коен – икони в съвременното кино.

Премиерата на спектакъла “Почти представление” ще бъде на 18, 19, 29 и 30 май на голямата сцена на Младежки театър. Продуцентът на проекта Асения Стайкова, заедно с режисьора Явор Гърдев са поканили за това начинание артистите Георги Стайков, Михаил Билалов, Анастасия Лютова, Иван Несторов, Станка Калчева, Искра Донова и младите Николай Йовин, Юлиян Петров, Елена Телбис, както и децата Виктория Лакова и Мартин Лаков. Сценографията и проекта за плакат са на Чавдар Гюзелев, костюмографията и светлинният дизайн –  на  Даниела Олег Ляхова, музиката и фотографията – на Калин Николов. Преводът е на Жозеф Бенатов.  

В трите едноактни сатирични текста на Итън Коен, които се поставят за първи път в България,  темата е Адът на земята и след това.  

В “Чакане” един мъж се изправя срещу несигурно бъдеще на несигурно място, което прилича на обикновена чакалня … за рая или ада. Умира ли надеждата, ако сме мъртви? Неговата тревожност и отчаяние ни препращат към творбите на Кафка, Сартр, Бекет и Пинтър.  

В “Четири пейки” се сблъскваме с необичайната среща между добронамерен тексасец и англичанин от тайните служби. Тази среща променя и двамата, но само единият оцелява.

В “Дебат” властният и нетърпящ възражения старозаветен Бог безмилостно обижда новия Бог на любовта. Злобните нападки завършват с неочаквано възмездие. Всички последвали обрати и промени на гледната точка – в това дори се включват и зрителите – водят до конфликти, които са не по-малко смешни от първоначалния дебат.

Умни, смешни и провокативни, тези текстове разкриват една неочаквана страна от големия талант на Итън Коен.

Спектакълът не се препоръчва за деца под 16 години!

Билетите вече са в продажба!

прочитания: 2506

We Rock 2 AgroPlovdiv

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info