" />
We Rock
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм на режисьора Дейвид Линч?

Мълхоланд Драйв
 [tally] 17%
Ерейзърхед
 [tally] 33%
Диво сърце
 [tally] 0%
Синьо кадифе
 [tally] 17%
Дюн
 [tally] 0%
Вътрешна империя
 [tally] 0%
Туин Пийкс: Огън, следвай ме
 [tally] 0%
Изгубената магистрала
 [tally] 17%
Човекът слон
 [tally] 17%

ВРЕМЕТО
Kantorakantora_new
Постановката “Паякът” гостува на два международни фестивала
 
11 Апр, 2013
Постановката “Паякът” гостува на два международни фестивалаПенко Господинов и съпругата му Анастасия Лютова ще представят - “Паякът” на руски в Москва през юни. Поканата е от фестивала “Славянский венец”. Следва форума New York International Fringe Fest.

Два от най-големите и престижни театрални фестивали в света, независимо един от друг, на два различни континента – Америка и Европа, селектираха в основните си конкурсни програми авторския спектакъл на Димитър Димитров и Йордан Славейков “Паякът”. Постановката с участието на съпрузите Пенко Господинов и Анастасия Лютова първо ще пътува до Москва през юни, за да бъде показана на фестивала “Славянский венец”, а през август ще “пропълзи” отвъд океана за New York International Fringe Fest.

Пенко и Анастасия представиха пиесата на чист руски по време на международния фестивал на камерните театри и малките форми - АртОкраина - в Санкт ПетербургАктьорите вече имат опит с руския текст на “Паякът”. Въпреки че на големите фестивали винаги паралелно вървят субтитри, Пенко и Анастасия представиха пиесата на чист руски по време на международния фестивал на камерните театри и малките форми “АртОкраина” в Санкт Петербург преди две години. Въздействащата им игра силно впечатли международното жури тогава и им донесе два приза – за “най-добра женска роля” и “най-добро представление”.

Международните участия на “Паякът” дават на екипа, реализирал проекта, самочувствие и легитимност не само на локално ниво. Носят му творческо удовлетворение за труда и изключителната себеотдаденост след  всички трудности, предимно финансови, в отстояването спектакъла да бъде назависим. Достойни и коректни партньори се явяват ТР “Сфумато”, предоставяйки сцената си за игра на спектакъла, програма “Култура” към Столична община, фондация “АртОфис”, осъществила контакта с кастинг директорите на американския фестивал и с програма “Мобилност” към Министерство на културата.

Постановката “Паякът” ще се играе на 25 април в ТР “Сфумато” от 19:00 ч.  След представлението актьорите и режисьорите са предвидили събеседване със зрителите, които ще могат да споделят впечатленията и чувствата си, недоволството и неразбирането си, да получат отговори относно видяното от кухнята на спектакъла, за да не си тръгват спотаени. Ще могат да задават въпроси и как се пише пиеса от двама, как се играе от семейство. Екипът на “Паякът” кани на диалог зрителите с цел да се обогатят впечатленията от спектакъла, дава им възможност и те да бъдат чути, без да остават само зрители, а да дадат своята обратна връзка. 

прочитания: 2015

We Rock 2 AgroPlovdiv

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info