WASP_2
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Коя е любимата ви част от поредицата за Индиана Джоунс?

Похитителите на изчезналия кивот
Индиана Джоунс и храмът на обречените
Индиана Джоунс и последният кръстоносен поход
Индиана Джоунс и кралството на кристалния череп

 
   Резултати

ГРАБО
Младежки Театър отправи ново предизвикателство с “Часът на вълците”
 
16 Фев, 2013
Младежки Театър отправи ново предизвикателство с “Часът на вълците”Новата постановка на МТ “Николай Бинев” провокира. Публиката е на сцената и зрителите почти могат да докоснат актьорите. “Часът на вълците” е по мотиви от “Из живота на марионетките” от Бергман.

автор на снимките: Иван Дончев

            Младежки Театър “Николай Бинев” отправи ново предизвикателство към публиката си със спектакъла “Часът на вълците”. Постановката е провокативна, вълнуваща и много истинска. Тя ни кара да преосмислим чувствата, навиците си, желанията, държанието си и да направим равносметка. Да се замислим как всичко това се отразява на околните и най-вече на хората, които обичаме.

“Часът на вълците” е по мотиви от “Из живота на марионетките” от Ингмар Бергман, с режисьор Десислава Шпатова. Първата близка среща на зрителите с “Часът на вълците” беше на 14 февруари. Близка, защото спектакълът се играе с публиката на сцената. Зрителите почти могат да докоснат актьорите Владимир Люцканов, Николай Луканов, Мая Бабурска, Койна Русева, Малин Кръстев, Станка Калчева, Веселина Конакчийска и Вихър Стойчев.

Нека хвърли камък този, който е щастлив. Е, определено Петер (Владимир Люцканов) не би го направил. Човек потънал в своето нещастие, въпреки красивата си съпруга (Койна Русева) и привидно уредения му живот. Живеещ в собствения си кошмар, без да знае кога наистина сънува. Никой не може да му помогне или по-скоро никой не иска. Резултат е твърде много алкохол и безсъние, които изтласкват на повърхността всички първични нужди и дори желанието да наранява. Дори да убива. Идиотският шум, който е навсякъде изведнъж изчезва, а с него и копнежът за любов.

Безумно влюбеният Тим (Малин Кръстев) разказва за копнежите сиКакво се върти в главата на нещастния и страдащ Петер: “Мисля си така: идната седмица ще бъде по-добре. Аз съм жив човек, обкръжен от други живи хора. Логично погледнато, би трябвало да се променям с всяка секунда. Значи утре ще намеря решение. Или може би вдругиден, след седмица. Притежавам безразсъдно положително отношение към самия живот. O, да!”

“Точно в средата на тоталната лудост се намират добротата, предаността, нежността и изкуството. Абсолютно е необяснимо и тъкмо затова, как да кажа - поучително. Има една почти неизследвана сила, която наричаме самолечение. Тя непрестанно ни изненадва и опровергава нашите прогнози.”, казва психиатърът Мугенс (Николай Луканов). Дали тези думи помагат на горкия Петер? Е, това може да разберете и сами.

Следващите представления на “Часът на вълците” са на 20 и 28 февруари от 19:00 часа. Спектакълът не се препоръчва за зрители под 14 години.

прочитания: 3499


За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info