Faun_Eventim
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм с Брад Пит?

Боен клуб
Седем
Гадни копилета
Z-та световна война
12 маймуни
Троя
Гепи

 
   Резултати

Времето като поток в пиесата “Жената от миналото”
 
23 Мар, 2011
Времето като поток в пиесата “Жената от миналото”Можете да гледате - “Жената от миналото”, реж. Петър Денчев на сцената на Младежки театър - “Николай Бинев” на 31 март от 19:00 ч., на камерна сцена. Пиесата е на немския драматург Роланд Шимелпфениг

Режисьорът Петър Денчев, който през 2007 г. спечели конкурса за Нов български роман “Развитие” с книгата “Тъй, както мъж целува жена, която обича” поставя пиесата “Жената от миналото” на най-популярния в момента немски драматург – Роланд Шимелпфениг. Сценографията е на Мариела Малова. Участват: Ива Огнянова, Тодор Кайков, Дияна Досева и студентите от НАТФИЗ Савина Бързева и Иво Аръков. Спектакълът е продукция на Драматично-куклен театър “Константин Величков”-Пазарджик.

Човекът и неговите желания, копнежи, напъни, грешки, страхове, неговите недостатъци и неговата жестокостПремиерата на спектакъла се състоя на 26 януари 2011 г. Роланд Шимелпфениг в момента е най-популярният и продуктивен театрален автор в Европа. До този момент пиесите му са над 30, а “Жената от миналото” е от най-новите му произведения, написана е през 2003 г. Самият той определя своето писане за театър като отразяващо “човека и неговите желания, копнежи, напъни, грешки, страхове, неговите недостатъци и неговата жестокост”.

Петър Денчев, който се дипломира миналата година в НАТФИЗ “Кр. Сарафов” със “Слугините” по Жан Жьоне определя спектакъла като тревожен знак, че вниманието което се отдава на миналото в днешния ден е недостатъчно. “Жената от миналото” разглежда времето като поток, в който обещанията не се изчерпват с изоставянето им в миналото, защото “всичко, което сме ние сега – това е нашето минало”. Денчев казва, че текстът на Шимелпфениг е пресечна точка на много от темите, както в досегашния му театрален опит, така и от литературните му проекти. Постановката на “Жената от миналото” е режисьорският му дебют на професионална сцена, логично роден след опитите му върху “Смъртта и Дяволът” от Ф. Ведекинд (МЛТ “Н. Бинев”-София), “Схватки” от К. Нейз (НАТФИЗ) и “Слугините” по Ж. Жьоне (НАТФИЗ).

Можете да гледате Жената от миналото” по Роланд Шимелпфениг, реж. Петър Денчев на сцената на Младежки театър Николай Бинев” на 31 март от 19:00 ч., на камерна сцена.

прочитания: 3203

SMF-Bilet_03

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info