SMF-Eventim
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм с Брад Пит?

Боен клуб
Седем
Гадни копилета
Z-та световна война
12 маймуни
Троя
Гепи

 
   Резултати

Комедията “Маршрутка” се завръща на театралната сцена
 
09 Мар, 2011
Комедията “Маршрутка” се завръща на театралната сценаЗавръщане в театъра ще направи Катерина Евро. Останалите пътници в столичната маршрутка са: Мария Статулова, Тончо Токмакчиев, Дидо Мачев, Стефан Денолюбов, Кирил Ефремов и Богдан Казанджиев.

След кратка пауза комедията “Маршрутка” на Елин Рахнев вече ще се играе под шапката на  театрална формация “Мелпомена” на сцена “Сълза и смях” на Народния театър. Това е първото от поредицата нови заглавия, с които директорът Светлин Стоилов е решил да разнообрази репертоара на театъра. Освен това младият театрален мениджър е решил да работи в кооперация с утвърдени и дебютиращи автори, спомагайки за популяризирането на сценичните им проекти. Очакванията са и тази пиеса да влезе в челните класации по зрителски интерес заедно с другите постановки на частния театър – “Вражалец” и “Големанов” по Ст. Л. Костов и “Благородния испанец” по Съмърсет Моъм. В съответствие с концепцията на “Мелпомена” за пътуващ театър “Маршрутка” ще бъде показвана основно извън София, гостувайки в различни градове в страната. Първите две представления са на 18 март в Петрич и на 21 март в Сандански.

Своето завръщане на театралната сцена ще направи актрисата Катерина ЕвроС “Маршрутка” своето завръщане на театралната сцена ще направи актрисата Катерина Евро, която почитателите на комедийното изкуство ще могат да видят в ролята на Нона Йотова. Останалите пътници в столичната маршрутка са: Мария Статулова, Тончо Токмакчиев, Дидо Мачев, Стефан Денолюбов, Кирил Ефремов и Богдан Казанджиев. Всички те са нещастни, малки и смешни, клатушкайки се в най-голямата жега насред лято в градското возило.

Тончо Токмакчиев е пристегнат в бизнес костюм мърморко, който сравнява “преди” и “сега”, сипейки строго поучения към тинейджъра Богдан Казанджиев. Дидо Мачев псува пъстро като истински шофьор и не спира да забавлява пътничката Мария Статулова с екзотичните си болести. Тя щедро раздава рецепти за фитотерапия и вкиснати ягоди. Спира да досажда само когато опитва да спечели някой лев в разговори с подчертан руски акцент по импулсната си секс линия. Сред изтормозените пасажери са Катето Ерво (Жена с очна линия), Кирил Ефремов (Пътник мечтател) и Стефан Денолюбов (Пътник с вестник).

Режисьор на “Маршрутка” е покойният Пламен Масларов, на когото актьорите ще посветят първото представление в София за този театрален сезон – през май на сцена “Сълза и смях”. Според автора Елин Рахнев пътуването в “Маршрутка” е “безцеремонна траектория на живеенето ни, каймак на общественото, тотална анатомия на днес и няма нищо общо с градския транспорт”.

прочитания: 3463

Faun_Eventim_2

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info