Faun_Eventim
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм с Брад Пит?

Боен клуб
Седем
Гадни копилета
Z-та световна война
12 маймуни
Троя
Гепи

 
   Резултати

Димитър Рачков в любовен триъгълник с Елена Петрова и шефа на “Мелпомена”
 
25 Яну, 2011
Димитър Рачков в любовен триъгълник с Елена Петрова и шефа на “Мелпомена”Любовната сага се преплита в сценария на пиеса по Съмърсет Моъм, която разказва за група английски туристи в Испания, изпадащи в комични ситуации. Комедията е озаглавена “Благородният испанец”.

В оплетен любовен триъгълник се оказва Димитър Рачков заедно с актрисата Елена Петрова и директора на театрална формация “Мелпомена” Светлин Стоилов. Любовната сага се преплита в сценария на комедията “Благородният испанец” с режисьор Велко Кънев. Пиесата по Съмърсет Моъм разказва за група английски туристи в Испания. Шефът на театъра, чийто герой е испанец с благородно потекло, е отчаяно влюбен в Елена, която пък играе очарователната вдовица Марион. Тя обаче отказва всички директни предложения на Стоилов и го заблуждава, че един от туристите е неин съпруг. Объркването става неовладяно комично, когато испанецът отива при всеки един от чужденците с любезно-страстна молба за ръката на жена му.

Комедийният ефект на постановката се засилва и от забавните превъплъщения на Димитър РачковВъв върволицата от недоразумения са въвлечени влюбените капитан Чалфорд (Димитър Рачков) и сестрата на Марион - Люси (Жанина Дончева, която пък е съпруга на Светлин Стоилов). Още две комични двойки попадат във вихъра на страстите - френски граф и неговата съпруга англичанка (Стефан Рядков и Светлана Бонин) и сър Себастиян Праудфут (Мирослав Косев), ленив съдия, и лейди Матилда Праудфут (Мария Статулова), някогашна красавица.

Комедийният ефект на постановката се засилва и от забавните превъплъщения на Димитър Рачков, който по време на цялото действие се появява на сцената извън сценарий полугол, разсмивайки Елена и Светлин с щурите си номера.

Идеята за постановката на “Благородният испанец” е на бившия директор и основател на “Мелпомена” - покойният актьор и режисьор Георги Стоилов. Той е автор и на първата сценична версия. С ролята на испанеца той дебютира на софийска сцена в “Сълза и смях”. С този образ своя дебют прави и синът му Светлин Стоилов, актьор и настоящ мениджър на частната трупа, завършил НАТФИЗ при проф. Димитрина Гюрова.

В близките седмици зрителите от столицата могат да видят “Благородният испанец” на театрална сцена на “Сълза и смях” на 25 януари и 5 февруари. Цената на билетите е 18 и 20 лева.

прочитания: 3174

SMF-Bilet_03

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info