" />
We Rock
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм на режисьора Дейвид Линч?

Мълхоланд Драйв
 [tally] 20%
Ерейзърхед
 [tally] 40%
Диво сърце
 [tally] 0%
Синьо кадифе
 [tally] 20%
Дюн
 [tally] 0%
Вътрешна империя
 [tally] 0%
Туин Пийкс: Огън, следвай ме
 [tally] 0%
Изгубената магистрала
 [tally] 0%
Човекът слон
 [tally] 20%

ВРЕМЕТО
Kantorakantora_new
“Смъртта на котката или лейтенантът от Инишмор” на сцената на Модерен Театър
 
20 Апр, 2010
“Смъртта на котката или лейтенантът от Инишмор” на сцената на  Модерен ТеатърМакдона прави пародия на ирландския тероризъм, пародия на онова с което живеят, дишат, мъчат се няколко поколения ирландци от епохата на Оливър Кромуел да настоящия момент.

Спектакълът “Смъртта на котката или лейтенантът от Инишмор” по пиесата на известния ирландски драматург Мартин Макдона, който Модерен Театър подготвя от месец ще бъде видян за първи път от публика на 4 май (вторник) 2010 г. Творческият екип с режисьора Ивайло Христов ще използват всички оставащи дни за репетиции.

Мартин Макдона безстрашно с достатъчна твърдост, лукавство и сарказъм навлиза в територията на темите табуУникалната постановка ще представи на зрителите разобличаването на мита за ирландския тероризъм. В основата на пиесата е многовековният британско-ирландски конфликт. Ирландец по произход, Мартин Макдона безстрашно с достатъчна твърдост, лукавство и сарказъм навлиза в територията на темите табу, на обществените забрани. Той пише за онова, за което не се говори, за онова, за което мислим, когато сме насаме със себе си. За онова, което обсъждаме тайно в кухнята, но се страхуваме да произнесем на глас, и още повече, за онова за което не се говори в театъра.

Макдона прави пародия на ирландския тероризъм, пародия на националния мит, пародия на онова с което живеят, дишат, мъчат се  няколко поколения ирландци от епохата на Оливър Кромуел да настоящия момент. Три века Ирландия и Британия се намират в състояние на военно противопоставяне, три века тече идеологическа и практическа война, умират хора, рушат се политически стратегии. Три века ирландската съпротива, ирландският тероризъм са атрибут на националната самоиндентификация.

Във финала на пиесата Макдона написва страшна фраза: “Значи целия този терор е бил напразно?”

В постановката на Модерен Театър са използвани специални сценични ефекти и само бутафорни оръжия и животни. Спектакълът не се препоръчва за лица под 16 г. и за хора със слаби сърца.

прочитания: 2528

We Rock 2 AgroPlovdiv

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info