" />
We Rock
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм на режисьора Дейвид Линч?

Мълхоланд Драйв
 [tally] 20%
Ерейзърхед
 [tally] 40%
Диво сърце
 [tally] 0%
Синьо кадифе
 [tally] 20%
Дюн
 [tally] 0%
Вътрешна империя
 [tally] 0%
Туин Пийкс: Огън, следвай ме
 [tally] 0%
Изгубената магистрала
 [tally] 0%
Човекът слон
 [tally] 20%

ВРЕМЕТО
Kantorakantora_new
Пиесата “Пухеният” на Мартин Макдона на сцената на Модерен Театър
 
10 Мар, 2010
Пиесата “Пухеният” на Мартин Макдона на сцената на Модерен Театър“Пухеният” е поставена за първи път през 2003 г. в Кралския Национален Театър, Лондон. Номинирана е за “Тони” и “Evening Standard” и наградата “Лорънс Оливие” за най-добра нова пиеса, както и Награда на критиката.

Модерен Театър представя:
“Пухеният”
от Мартин Макдона

Режисьор: Стайко Мурджев
Сценография: Момчил Тасев
Костюми: Ивелина Минева

В “Пухеният” участват: Благой Бойчев, Явор Бахаров, Ивайло Драгиев, Ованес Торосян, Милко Йовчев, Мира Бояджиева и Радина Кърджилова.

Актьорът на Модерен Театър Ованес Торосян е номиниран за награда ИКАР в категория “Дебют” за ролята си на Михал в “Пухеният” от Мартин Макдона. В същата категория е номиниран и режисьорът на спектакъла –  Стайко Мурджев.

Спектакълът ще се играе на сцената на Модерен Театър на 18 и 29 март от 19:00 чСпектакълът “Пухеният” ще се играе на сцената на Модерен Театър на 18 и 29 март от 19:00 ч. След "Самотният запад”, това е второто заглавие на Мартин Макдона в репертоара на театъра. В момента режисьорът и артистичен директор на частния театър репетира "Лейтенантът от Инишмор” – заглавие отново на ирландсия драматург.

Пиесата “Пухеният” е поставена за първи път през 2003 г. в Кралския Национален Театър, Лондон. Има номинации “Тони” и “Evening Standard” и наградата “Лорънс Оливие” за най-добра нова пиеса, както и Награда на критиката.

“Имало едно време градче с калдаръмени улици, на брега на една пълноводна река, и там живеело едно малко момче...”

“Имало едно време едно стопанство, в една чудновата страна, някъде далече-далече...”

“Имало едно време един човек, който не бил като нормалните хора. Той бил около три метра висок...”

Колко истории започват така?

Колко от тях са свързани със съкровени спомени от детството?

А колко от тях са ни накарали да се страхуваме в тъмното?

The Pillowman е поставена за първи път през 2003 г. в Кралския Национален Театър, ЛондонЗа Мартин Макдона изразът “свой сред чужди, чужд сред свои” би бил съвсем на място. Ирландец по произход, той е роден в Лондон на 26 март 1970 г. в семейството на емигранти. Едва ли ирландският произход обаче може да обясни защо двамата братя Макдона, оставени на самоотглеждане, решават да станат писатели. На 16 години Мартин зарязва училището, засяда за няколко години пред телевизора с чипс и кола и живее от социални помощи. Като свои учители признава Мартин Скорсезе, Дейвид Линч и Куентин Тарантино, но не и Шекспир. Като взима пример от по-големия си брат Джон Майкъл, Мартин започва да пише сценарии и радиопиеси. За безработен “безделник” Макдона се оказва изключително трудолюбив, залягайки по цял ден върху писането, систематично изпращайки произведенията си във всевъзможни редакции и колекционирайки откази. Само два от сценариите му биват одобрени, уви, в Австралия…

Неочаквано славата се стоварва върху Мартин Макдона през 1996 г. със стремителния успех на написана за осем дни “Кралицата на красотата от Лаийнан” (играна у нас под заглавието “Бившата мис на малкия град”). Следват многобройни награди, сред които “Тони” и “Лорънс Оливие”, постановки по целия свят, в това число на Бродуей. В Лондон едновременно поставят четири пиеси на Макдона – театрален прецедент, който се е случил преди това единствено на Шекспир! Пиесите на Макдона са пропити с черен хумор. Те са построени на принципа на киномонтажа, стегнати като структура, а фабулата е изпълнена с поврати – измамни надежди и жестоки развръзки, държащи в напрежение. В тях текат реки от кръв, гърми саркастичен смях и се леят скрито сълзи, предизвикани от човешката жестокост.

Макдона признава, че въобще не обича театъра и въпреки че вече се числи към щатните драматурзи на Националния Кралски Театър, неговата Голяма любов си остава киното. Първият му филм “Револвер” (“Six Shooter”), на който е сценарист и режисьор, е направен за скромните 200 000 долара и печели “Оскар” за най-добър късометражен филм през 2006 г. Този успех води до заснемането през 2007 на “В Брюж” с Колин Фарел, Брендън Глийсън и Ралф Файнс в главните роли. Филмът е с 3 номинации “Златен глобус”, има 7 номинации на Британските филмови награди и донася на Мартин Макдона наградата за най-добър сценарий.

прочитания: 3987

We Rock 2 AgroPlovdiv

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info