SMF-Eventim
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е вашият фаворит за есенно-зимния киносезон 2023?

Наполеон
Убийците на цветната луна
Клети създания
Ферари
Убиецът

 
   Резултати

ГРАБО
От граф до дворцова дама, от малко момче до военен
 
02 Ное, 2009
От граф до дворцова дама, от малко момче до воененАлександър Димов е един от младите актьори в българския театър. Не ламти за големи роли, не търси абстрактни образи и въпреки малкото му години, иска да играе в класически пиеси.

В МГТ “Зад канала” има едно момче, истинско, неподправено, живо. Станало актьор на шега, благодарение на късмета и съдбата. Присъствието му на сцената е неповторимо и това проличава най-ясно в малките му роли. Зрителите копнеят да го видят пак, а той се скрива всеки път, когато погледите се вперят в него. Всичко в Александър Димов е  нежно и леко като вятър, който те докосва.

Александър Димов е един от младите актьори в българския театърАлександър Димов е един от младите актьори в българския театър. Не ламти за големи роли, не търси абстрактни образи и въпреки малкото му години, иска да играе в класически пиеси, да се въплъщава  в  сериозни психологически образи. И как няма? Възпитаник е на големите Тодор Колев и Крикор Азарян. Ето защо играта му е толкова органична и реална. Всяко движение е премерено, всяка дума със смисъл. Работил е с режисьори като Камен Донев, Мариус Куркински, Азарян, Лили Абаджиева. Последната пиеса, с негово участие е “Мяра за мяра” по Уилям Шекспир. Там умело се преплита  в едно с останалите актьори, но и изпъква със собствен стил и усет към движенията и текста. Личи му, че е актьор със собствено мнение, а не поредната пионка.

Александър Димов перфектно би се вмъкнал в кожата на Макбет, Меркуцио и други незабравими имена от историята на драматургията. Това твърдение не отхвърля тезата, че не би се представил добре в модернистични и авангардни спектакли.

От граф до дворцова дама, от малко момче до военен, той с лекота  влиза от образ в образ. Доказателство за това е, че в пиесата “Великолепният рогоносец” на Мариус Куркински пресъздава два персонажа.

Димов не е сред любимците на критиката. Тя дори рядко го анализира и забелязва поради факта, че той приема театъра като любов, не начин на живот, не на всяка цена с или без него. За него театъра не е свързан с амбиции за слава и пари, за разлика от много негови колеги, които го възприемат така. Аурата му е все още по детски чиста.

Театърът като любов, не начин на живот, не на всяка цена с или без него29-годишният актьор не е поредният мачо, нито плейбой, макар че с външния си вид ще се впише в стереотипа. В никакъв случай не е ексцентрик  на сцената на родните театри. Този човек е романтика, поетичната душа, пътешественика, достижимият човек. Неслучайно като дете иска да стане моряк – магията на морето го пленява и до днес, то съчетава в себе си всичко от  характера на младия актьор – необятно и дълбоко, бурно и спокойно, красиво. ”Като дете дядо ми ме взимаше с него на морето. Там работеше в къмпинг “Нестинарка” и аз по цяло лято бях на брега на морето. Гледах  лодките и корабите и мечтаех да стана моряк, да обикалям света. И до днес това е моето скрито желание”, разказва с  вълнение.  Но Сашо не иска да бъде свързван единствено с желанието му да пътешества по моретата. Казват, че на човек или му е писано да се занимава с изкуство или не е, той се ражда с орисията да твори. Актьорът от МТГ "Зад канала” е можел да поеме по много пътища, но колкото и случайно да е приет в НАТФИЗ, той го е заслужил, заслужил е и мястото си на сцената днес. Да работиш с една така романтична и волна душа е предизвикателство, защото трудно се подчинява на общоприетите закони, но там се крие сладостта да работиш с него. Един необработен диамант, който блести със собствен блясък.

прочитания: 4288


За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info