Pero_Eventim
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е вашият фаворит за есенно-зимния киносезон 2023?

Наполеон
Убийците на цветната луна
Клети създания
Ферари
Убиецът

 
   Резултати

ГРАБО
Музикалната комедия “Службогонци” с премиера във Велико Търново
 
26 Окт, 2009
Музикалната комедия “Службогонци” с премиера във Велико ТърновоСатиричен разказ за властта, в който всеки може да припознае днешната социално-политическа ситуация в България с вечните стремежи към нагаждачество, алчност и партийни навици.

“Службогонци” е музикална комедия по Иван Вазов, музика на П. Хаджиев и либрето Б. Банов. Участват солисти, хор, балет и оркестър на МДТ “К. Кисимов” Велико Търново.

Премиерата е на 29 октомври от 19:00 ч. в МДТ “К.Кисимов” Велико Търново.

            постановка – Марио Николов
            диригент – Владимир Бошнаков
            хореограф – Антоанета Алексиева
            сценография и костюми – Лидия Къркеланова
            хормайстор – Георги Пехливанов

Действието се развива пред вратите на властта, където и най-смелите радетели за справедливост стават службогонци!“Един сатиричен разказ за властта и нейните службогонци, в който всеки може да припознае днешната социално-политическа ситуация с вечните управленски стремежи, нагаждачество, алчност и партийни навици с девиз “чуждите са си чужди, а своите – свои”. Действието се развива пред вратите на властта, където и най-смелите радетели за справедливост стават службогонци”, споделя за постановката режисьорът Марио Николов.

Почитателите на оперетата и мюзикъла очакват и новите сценични превъплъщения на популярния ни тенор. Марио Николов започна сезона още в края на август, когато гастролира заедно със Стефан Рядков в успешната си нова постановка на “Българи от старо време” в Опера Бургас. Топсолистът на Националния музикален театър ще гостува отново и в САЩ с една от коронните си партии, Айзенщайн от “Прилепът” на Йохан Щраус, която му носи многократно бляскави гастроли в Европа, Америка и Япония.

Марио Николов, който напоследък е сред най-търсените жанрови постановчици у нас, гради своята артистична кариера вече 20 години на сцената на Националния музикален театър.

Успешният тенор и режисьор, често посочван от гилдията за бъдещето на Музикалния театър поради професионалния си опит, познания и креативни умения на мениджър в сферата, бе поканен за зам.-директор по художествените въпроси на театъра.

Този месец музикалните среди очакват с надежда включването на Марио Николов в състезанието за директор на Националния музикален театър, което Министерство на културата обяви наскоро.

прочитания: 3540


За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info