Wolfheart_Bilet_Bg
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е вашият фаворит за есенно-зимния киносезон 2023?

Наполеон
Убийците на цветната луна
Клети създания
Ферари
Убиецът

 
   Резултати

ГРАБО
Актьорският уъркшоп за деца на МОНТФИЗ приключи с “Палечка”
 
23 Юли, 2009
Актьорският уъркшоп за деца на МОНТФИЗ приключи с “Палечка”Чрез 30-минутната сценична версия на приказката "Палечка", екипът на Актьорски школи МОНТФИЗ имаше за цел да запознае всяко дете със сценичния процес на създаването на едно представление.

В 18:00 часа на 19 юли с представление по приказката “Палечка” приключи осемдневният актьорски уъркшоп за деца, организиран от Актьорски школи МОНТФИЗ. Младите таланти се срещнаха за пръв път помежду си на 12 юли и в продължение на осем дни – всеки ден бяха част от една театрална работилница, в която заедно с преподавателите Мила Коларова и Божидар Александров се посветиха на една от най-вълшебните и трогателни приказки на Андерсен – “Палечка”. Опирайки се на основните моменти в сюжета на приказката, те заедно разработиха собствена сценична адаптация, която представляваше сбор от етюди върху музикален фон, разкриващи живота и приключенията на малката Палечка. Начинаещите актьори успешно пресъздадоха вълнуващата история за малкото същество, което преодолява много трудности по пътя си, докато намери и извоюва своето място под слънцето.

Младите таланти се срещнаха за пръв път помежду сиЧрез разработването на 30-минутната сценична версия на приказката, екипът на Актьорски школи МОНТФИЗ имаше за цел да запознае всяко дете със сценичния процес на създаването на едно представление и да бъде пълноценен участник в творческия процес. Да се стимулира всяко дете да освободи въображението си и да визуализира идеите си в рамките на поставените задачи. Да се възпита чувство за партньорство и работа в екип. И, разбира се, не на последно място – творческият процес да бъде удоволствие – една игра, наситена с радост и удовлетворение.

Записванията за следващия детски уъркшоп вече започнаха. Той ще се проведе от 16 до 23 август и ще бъде посветен на работа върху “Патиланско цартсво” на Ран Босилек.

прочитания: 3093


За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info