SMF-Bilet
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Концертът в България на коя група очаквате с най-голям интерес това лято?

Megadeth
KoЯn
Bruce Dickinson
Judas Priest
Testament
Five Finger Death Punch
Accept
Mr. Big
Yngwie Malmsteen
Bring Me the Horizon
Corey Taylor
HammerFall

 
   Резултати

ГРАБО
Американското сопрано Сюзън Броунфилд гостува в Музикален театър
 
20 Май, 2009
Американското сопрано Сюзън Броунфилд гостува в Музикален театърЧаровната певица Сюзън Броунфилд ще изпълни за българската публика красивата Ария на Cunegonde от оперетата на Л. Бърнстейн “Кандид”. Поводът е предстоящия празничен спектакъл на 22 май.

Режисьорът Марио Николов покани Сюзън Броунфилд за гост в концерт в Оперетата. Поводът е предстоящия празничен спектакъл на 22 май (петък) от 19:00 часа в Музикалния театър по случай Денят на славянската писменост и култура с участието на възпитаници от новосформираната “Студия за стажант-артисти за оперета и мюзикъл”.

След прецизен кастинг в началото на сезона, жури в състав от изтъкнати български музикални творци и педагози одобри 13 млади певци за участници в първия сезон на музикалната студия. Ръководството на Музикалния театър в лицето на проф. Светозар Донев веднага получи подкрепа от Националната музикална академия “П. Владигеров” за сътрудничество и съвместна работа в областта на актьорското и вокално усъвършенстване на младите певци в жанровете оперета и мюзикъл. В продължение на 5 месеца младите таланти работиха с музикален педагог, режисьори и хореографи, а някои от тях вече получиха и своята първа изява на сцената на Музикалния театър.

Режисьорът Марио Николов покани Сюзън Броунфилд за гост в концерт в ОперетатаРежисьорът Марио Николов, който е и зам. директор по художествените въпроси на Музикалния театър, използва престоя в България на сопраното Сюзън Броунфилд, за да я привлече за каузата на младите български таланти. Чаровната певица, която има своите многобройни изяви в САЩ ще изпълни за българската публика красивата Ария на Cunegonde от оперетата на Л. Бърнстейн “Кандид”.

На 22 май любителите на мюзикъла и оперетата ще се насладят на още много прочути арии, дуети, ансамбли, танци и хорови изпълнения, съчетани в атрактивен спектакъл от режисьора Марио Николов. Диригент е Ивайло Кринчев, вокален консултант – Михаил Ангелов, хореограф – Светлин Ивелинов, художник Евгения Раева, режисьори на фрагментите – Калина Ангелова, Юлия Маринова, Николай Петров, Явор Радованов.

Топ солистът на Музикалния театър Марио Николов се завърна наскоро от европейски гастрол. Тази година популярният ни тенор очарова и далечна Гватемала по време на фестивала “Paiz” с изпълнението на една от коронните си партии – Данило от лехаровия шедьовър “Веселата вдовица”. Напоследък почитателите на оперетата и мюзикъла се наслаждават и на поредното професионално поприще на звездата – режисурата.  В началото на май Марио Николов започна работа и върху нова постановка в Бургаска опера на нашумялата си сценична версия на шедьовъра от Асен Карастоянов “Българи от старо време”. Спектакълът се игра осем години с голям успех в Музикалния театър във Велико Търново.

прочитания: 3915


За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info