Pero_Bilet
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Концертът в България на коя група очаквате с най-голям интерес това лято?

Megadeth
KoЯn
Bruce Dickinson
Judas Priest
Testament
Five Finger Death Punch
Accept
Mr. Big
Yngwie Malmsteen
Bring Me the Horizon
Corey Taylor
HammerFall

 
   Резултати

ГРАБО
Постановката “Отблизо” на Патрик Марбър на сцената на НАТФИЗ
 
01 Апр, 2009
Постановката “Отблизо” на Патрик Марбър на сцената на НАТФИЗПрез 2004 г. пиесата на британския драматург Патрик Марбър бе филмирана в кинопроекта "Closer" с участието на холивудските звезди Клайв Оуен, Джулия Робъртс, Натали Портман и Джъд Лоу.

На 5 април 2009 г. ОДТ “Боян Дановски” гостува с новата си постановка “Отблизо” на Голямата сцена на учебен театър НАТФИЗ. С пиесата на Патрик Марбър пернишкият театър отбелязва своята 90-та годишнина. Режисьор е синът на Иван Балсамаджиев, Ангелин Балсамаджиев.  На сцената на НАТФИЗ ще се изявят най-младите актьори в трупата на ОДТ ”Боян Дановски” – Мартина Ангарева, Божидар Попчев, Цветомира Стефанова и Николай Илчев.

С пиесата на Патрик Марбър пернишкият театър отбелязва своята 90-та годишнинаПреди 11 години “Отблизо” донесе на своя автор множество награди, сред които “Лорънс Оливие” за “най-добра нова пиеса”, наградатата на “Ивнинг Стандарт” за “най-добра комедия” и “Наградата на театралните критици в Ню Йорк”. През 2004 г. пиесата бе филмирана в кинотворба с участието на Клайв Оуен, Джулия Робъртс, Натали Портман и Джъд Лоу. Британският драматург Патрик Марбър печели допълнително популярност и със сценария си за филма “Записки по един скандал”.

За режисьора Ангелин Балсамаджиев това е втората постановка в ОДТ “Боян Дановски”. Работата над пиесата продължава над 2 месеца. В постановката е включена и мултимедийна визия, зад която седи Даниел Ахмаков – носител на няколко световни награди за медия в спектакъл.

Актрисата в главната роля Мартина Ангарева нашумя с участието си в режисьорския дебют  на Руши Видинлиев  “Едно кафе” и ролите си в спектаклите “Трамвай Желание”  и  “Атентаторите”. Мартина е и автор на костюмите в “Отблизо”.

В България постановката е поставяна само веднъж със заглавието “По-близо” в столичния “Сълза и смях”. Тогава режисьор е Пламен Марков, а в пиесата играят актьорите Искра Ангелова, Бойка Велкова, Владо Пенев и Чочо Попйорданов. 

прочитания: 5273


За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info