WASP_1
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Коя е любимата ви част от поредицата за Индиана Джоунс?

Похитителите на изчезналия кивот
Индиана Джоунс и храмът на обречените
Индиана Джоунс и последният кръстоносен поход
Индиана Джоунс и кралството на кристалния череп

 
   Резултати

ГРАБО
“Следобедни игри” с благотворително представление в театър “Сълза и смях”
 
12 Дек, 2008
“Следобедни игри” с благотворително представление в театър “Сълза и смях”Един спектакъл комедия, изпълнена с множество неочаквани ситуации, които неусетно ни пренасят към шокиращия и най-малко очакван финал. Режисурата на "Следобедни игри" е дело на Боян Иванов.


на снимката: актьорите Слав Бойчев и Стоян Борисов в "Следобедни игри"

29 декември
БЛАГОТВОРИТЕЛНО ПРЕДСТАВЛЕНИЕ НА СПЕКТАКЪЛА СЛЕДОБЕДНИ ИГРИ
от 19 часа на сцената на театър Сълза и смях”
за подпомагане на Дом за деца, лишени от родителска грижа "Мария Терезия” – Стара Загора
съвместна инициатива на БЪЛГАРИЯ АРТ ГРУП и Нов драматичен театър Сълза и смях”

            

Продуцентът и актьор в представлението Слав БойчевНа 29 декември от 19 часа на сцената на театър “Сълза и смях” благотворително ще се играе спектакълът “Следобедни игри” – реж. Боян Иванов. Инициативата е на продуцентска компания БЪЛГАРИЯ АРТ ГРУП и Нов драматичен театър “Сълза и смях”. 50% от брутния приход от входни билети ще бъдат дарени на Дом за отглеждане и възпитание на деца, лишени от родителска грижа “Мария Терезия” – гр. Стара Загора. През 2009 г. домът навършва 10 години от основаването си. В него се отглеждат 75 деца от цяла България, на възраст от 5 до 19 години. Повечето от тях никога не са виждали родителите си, нямат никаква информация за тях или за други роднини. На 9 януари 2009 г. част от актьорския екип на “Следобедни игри” лично ще посети дома и ще направи дарението. В началото на годината продуцентът и актьор в представлението Слав Бойчев обмисля и гостуване на спектакъла в Стара Загора, на което VIP гости ще бъдат именно децата от Дома и техните възпитатели.

“Следобедни игри” е истински живо представление – комедия, изпълнена с множество неочаквани ситуации, които неусетно ни пренасят към шокиращия и най-малко очакван финал. В него актьорите се превъплъщават в хлапета от 4 до 8-годишна възраст, като изключим един от персонажите – Хулито. Той е единственият тийнейджър в групата – на 18 години, с вече солиден девствен мустак, но за сметка на това – малоумен. Тук децата не са сладки ангелчета, а всяко е чешит по своему. Характерите са ярки, интересни и много различни един от друг. Свежата компания се събира един слънчев следобед на типичната за всеки квартал детска площадка. Пред очите на публиката се завихря поредица от безумни игри, които ще ви накарат да се превивате от смях. Децата се карат, бият се, правят си номера. На детската площадка се обсъждат теми като секса, смъртта, изневярата – заформят се спорове. Детската логика и представа за света предизвиква лавина от смях, но понякога е и доста плашеща. Игрите една след друга започват да се играят все по-насериозно, все повече на всяка цена, докато в един момент виждаме група деца, напълно зомбирани в това, което правят; напълно забравили себе си, въвлечени на сто процента в играта, която вече е престанала да бъде игра... И така се стига до убийство – не случайно, не по невнимание...

Режисурата е дело на Боян Иванов, който е известен не само на българските зрители. Той  завършва театрознание в НАТФИЗ и театрална режисура във Висшето училище за музика и сценични изкуства във Франкфурт на Майн, Германия. Бил е асистент на Димитър Гочев в множество негови продукции в Германия. Там поставя и самостоятелни спектакли. От няколко години Боян Иванов работи и на българска сцена. Носител е на номинация за ИКАР 2005 за режисура (“Часът, в който не знаехме нищо един за друг”). За същото представление грабва и наградата “Комедиен хит на годината” на Чудомировите празници в Казанлък.

Уляна Чан и Ирина АндрееваВ “Следобедни игри” Боян Иванов е по немски прецизен в работата си с актьорите. На сцената едновременно вървят няколко паралелни действия, личи си изключителната точност и професионализъм в работата. Актьорите не се правят на деца – те са големи хора, действащи с мисленето и логиката на поведение на едно дете, или както той се иразява: “Целта ми беше да видим едни възрастни хора, които са забравили, че са пораснали.”.

Актьорският екип е млад и работи с изключително свежа енергия и хъс. В ролите ще видите Слав Бойчев, Надя Стефанова, Стилиян Стоянов, Иван Петков, Стоян Борисов, Ирина Андреева, Тони Карабашев, Димитър Иванов, Ивайло Спасимиров и Уляна Чан. Сценографията е дело на Петя Боюкова. Авторът на музиката се подписва с инициалите S.U.S.F. (зад псевдонима се крие режисьорът Боян Иванов – това е името, с което той се представя в годините, в които прави авторска музика в Германия).

Спектакълът е съвместна продукция на театър “Сълза и смях” и БЪЛГАРИЯ АРТ ГРУП – най-новата професионална театрална продуцентска компания в страната. В този смисъл СЛЕДОБЕДНИ ИГРИ е новаторство не само заради младия си екип. Представлението е нов импулс – сигнал за развитието на закъснялата в България нова форма за произвеждане на театър – частното продуцентство.

БЪЛГАРИЯ АРТ ГРУП е уникална заради факта, че не е частен театър, а частна театрална продуцентска компания. Разликата е, че частният театър обикновено си има трупа или контингент от актьори, с които работи. Продуцентската компания прави една след друга театрални продукции, понякога с коренно различни екипи, не само актьорите, но и режисьора, сценографа, композитора и т.н. – на принципа на филмовото продуцентство. Това е ново за България.

Стилиян Стоянов и Иван ПетковБЪЛГАРИЯ АРТ ГРУП е дейност на МОНТФИЗ АРТ ГРУП ЕООД (МОНТФИЗ – Младежка Организация за Независимо Театрално и Филмово Изкуство), чиято собственост е и една друга, вече доста утвърждаваща се институция – Актьорски и Вокални школи МОНТФИЗ (съботно-неделни школи за обучение на непрофесионалисти – обикновено ученици и студенти – в областта съответно на актьорското майсторство и вокалното пеене). В тях преподават имена като Велко Кънев, Малин Кръстев, Мария Сапунджиева, Вяра Коларова, Христо Чешмеджиев и др.

Двете дейности нямат общо една с друга, тъй като първата се занимава с професионален театър, а втората – с изкуството като хоби.

Създател и управител на МОНТФИЗ АРТ ГРУП ЕООД, респективно на БЪЛГАРИЯ АРТ ГРУП и на Актьорски и Вокални школи МОНТФИЗ е актьорът Слав Бойчев, който завършва НАТФИЗ през 2008 г. в класа на проф. Снежина Танковска. Той създава фирмата и учредява двете й дейности още по време на следването си и има амбицията, освен с актьорско майсторство, да се занимава и с театрално продуцентство – една липсваща ниша в България.

Освен с купуването на билет за представлението на “Следобедни игри” на 29 декември, можете да се включите в благотворителната акция, като направите и дарение по сметката на Дома за отглеждане и възпитание на деца, лишени от родителска грижа “Мария Терезия” – гр. Стара Загора


IBAN: BG77BPBI79358475755544
BIG: BPBIBGSF
ЮРОБАНК И ЕФДЖИ БЪЛГАРИЯ
КОД НА ПЛАЩАНЕТО: 44 51 00
ПОЛУЧАТЕЛ: ОБЩИНА СТАРА ЗАГОРА
В ТЕКСТА НА ПЛ.НАРЕЖДАНЕ: ДАРЕНИЕ ЗА ДДЛРГ "МАРИЯ ТЕРЕЗИЯ"
прочитания: 5606


За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info