We Rock
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Коя е любимата ви творба на Стивън Кинг?

Тъмната кула
То
Гробище за домашни любимци
Сиянието
Куджо
Мъртвата зона
Кери
Кристин
Зеленият път
Мъглата
Изкуплението Шоушенк
Играта на Джералд

 
   Резултати

ВРЕМЕТО

ВАЛУТИ
Konsultkantora_new
Тед Кочев представя "Моят живот в киното. Режисьорска версия"
 
01 Авг, 2017
Тед Кочев представя "Моят живот в киното. Режисьорска версия"Още преди да е започнал кариерата си, Кочев е "дамгосан" като комунист и му е отказван достъп до Америка. Тази забрана е огромно препятствие за него, тъй като го заточва професионално в Канада.

на снимката: Тед Кочев и Силвестър Сталоун

източник: Колибри

“Моят живот в киното. Режисьорска версия”
Тед Кочев
416 стр.

прочетете откъс

  Холивудската легенда Тед Кочев се завръща в България за премиерата на автобиографичната книга "Моят живот в киното. Режисьорска версия". Заглавието e част от знаковата поредица "Амаркорд" на издателство "Колибри".

  Холивудската легенда Тед Кочев се завръща в България"Моята първа и най-голяма любов е снимането на филми. Единственото, което не съм правил никога, е онова, което са очаквали от мен”, споделя прочутият канадски режисьор от български произход.

  Искряща с честността и остроумието си, "Моят живот в киното. Режисьорска версия" не е просто мемоарна книга. Това е разказ в близък план за живота и занаята, творба, изпълнена с истории за приятелството на Кочев с писателя Мордекай Рихлер и работата със звезди от ранга на Силвестър Сталоун, Джеймс Мейсън, Грегъри Пек, Ингрид Бергман, Джийн Хекман, Джейн Фонда и Ричард Драйфус. Още преди да е започнал кариерата си, Кочев е "дамгосан" като комунист и му е отказван достъп до Америка. Тази забрана е огромно препятствие за него, тъй като го заточва професионално в Канада, където по онова време практически не съществува киноиндустрия. Заради жестокостите, на които неведнъж са били подлагани негови близки, Тед Кочев цени свободата и независимостта и се бори за тях като творец, каквото и да му струва това.

  Роден през 1931 г. в Торонто, Канада, в семейство на български имигранти, Тед Кочев се научава от улицата как да разказва истории, преди да започне работа в телевизия CBC. Създател е на някои от най-значимите филми от волната епоха на 70-те години, сред които "Обучението на Дуди Кравиц", " Да се събудиш в страх" и "Отборът на Северен Далас". След хитовете от 80-те "Първа кръв" и "Уикендът на Барни", Кочев е сред продуцентите на телевизионния сериал "Закон и ред: Специални разследвания". Носител е на "Златна мечка" от кинофестивала в Берлин, има две номинации за "Златна палма" и една за "Оскар".

  Не пропускайте възможността да се срещнете с Тед Кочев в София на 11 август, когато ще се състои официалната премиера на "Моят живот в киното. Режисьорска версия".прочитания: 551

We Rock 2 Firma Bg

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info