At The Gates 01
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е вашият фаворит на Мондиал 2018?

Германия
Франция
Аржентина
Бразилия
Англия
Русия
Хърватия
Испания
Португалия
Мексико

 
   Резултати

ВРЕМЕТО

ВАЛУТИ
Colibrikantora_new
Фестивалът за документални филми “Един Свят” без цензура
 
04 Май, 2008
Фестивалът за документални филми “Един Свят” без цензураПрограмата на фестивала включва 50 прожекции на филми, които задават ключови въпроси за свободата и равните права на хората днес. Специално за фестивала пристига фоторепортерът от Чехия Ян Шибик.

Фестивалът “Един Свят”, България 2008 “обявява кастинг” за следните роли: робините на XXI-ви век, за войни камикадзета, за глобални мутанти, за най-малолетен работник. Търсим някой да изключи моторчетата на “демократичните управници” с нежното име диктатори на Китай, Северна Корея, Куба, Беларус и Венецуела. Желаещите да се явят за главна и второстепенна роля могат да се свържат с нас или да дойдат на прослушванията в Дома на киното, Чешкия културен институт, Полския културен център и Френския културен институт от 7 до 11 май 2008 г.

Програмата на фестивала включва 50 прожекции на филми, които задават ключови въпроси за свободатаДобре дошли в света на свободното слово и гражданския активизъм –  “Един Свят”, фестивалът за документални филми, посветени на човешките права, който ще се проведе в София  от 7 до 11 май.

“Един Свят” е комплексна културно-образователна институция, която представя събитията и образите от голямата сцена на широкия екран без цензура. Представяме ново, свежо и алтернативно мероприятие с целогодишен характер с идея за обществена ангажираност.

Програмата на фестивала включва 50 прожекции на филми, които задават ключови въпроси за свободата и равните права на хората днес. Залите за прожекции са Дом на киното, Чешки център, Френски културен институт, Полски културен институт и зала България-Корея в НДК. Специално за фестивала пристига топ-фоторепортерът от Чехия Ян Шибик с изложбата си “Дяволът в нас”.

Гости от цял свят: режисьори, активисти от нестопанския сектор, представители на чуждестранни мисии в България и организатори на фестивали на документалното кино, посветени на човешките права, ще са на разположение за интервюта и диалог. Зрителите ще имат възможност да се срещнат с тях след прожекциите на  филмите им или в рамките на различни тематични беседи. Нестопанските организации могат да обсъдят с тях възможностите за използване на документалния филм в обучението за цял живот и в процесите на неформално образование.

Фестивалът не показва филми, свързани със събития от миналото, а представя чудовищни престъпления срещу човечествотоФестивалът носи едно основно послание – да се насърчава гражданската активност в рамките на европейските и световните политики за защита на човешките права чрез изразяване на позиция по темите, които са от особено значение особено след приемане на България в европейското семейство.

Българските филми, които ще представим на фестивала са “Цветът на усмивките”, “Пропуснат живот”, “Проблемът с комарите и други истории”, “Целувка за лека нощ” и “Рила и ски курортите”.

Фестивалът не показва филми, свързани със събития от миналото, а представя чудовищни престъпления срещу човечеството, които се случват днес, тук и сега!

прочитания: 3409

At The Gates 02 Firma Bg

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info