We Rock
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм с Шон Конъри?

Шотландски боец
Недосегаемите
Скалата
Индиана Джоунс и Последният кръстоносен поход
На лов за Червения октомври
всеки от "Бондианата"

 
   Резултати

ВРЕМЕТО
Kantorakantora_new
Концертът на "Myrath" - виртуозен прогресив, мистика от Ориента и бели денс!
 
28 Фев, 2020
Концертът на "Myrath" - виртуозен прогресив, мистика от Ориента и бели денс!"Myrath" изнесоха своя втори соло концерт в България по покана на компания BGTSC. Мястото бе столичният клуб "Mixtape 5", където "Myrath" свириха, подкрепени от шведската симфометъл група "Eleine".

  снимки: интернет медия "Обектив"

  ... Измина повече от година, откакто воините на Myrath освободиха Багдад от злото подтисничество на султан Джафар. Но в Далечния Изток в град Самарканд, неговият братовчед султан Омар търси отмъщение. Пази се, Myrath, лудият вятър Shehili задуха и пясъчните бури идват...

  EleineЗвучи като приказка от "Принцът на Персия". Или "1001 нощ". Всъщност е интрото от песента "Dance" от новия албум "Shehili" на тунизийската група "Myrath". И както личи от текста, цялото творчество на прогресив метъл бандата е пропито от ориенталска мистика.

  На 27 феврурари "Myrath" изнесоха своя втори самостоятелен концерт в България по покана на компания BGTSC. Мястото бе столичният клуб "Mixtape 5", където "Myrath" направиха паметно шоу, подкрепени от шведската симфометъл група "Eleine".

  Час след отваряне на вратите клуб "Mixtape 5" вече бе препълнен. Точно в 20:00 ч. феновете, сред които и немалко чужденци, посрещнаха скандинавците "Eleine", начело с вокалистката си Madeleine. В сета си, който продължи близо час музикантите изпълниха песни от двата си албума "Eleine" (2015) и "Until the End" (2018). Представянето на младата група с 5-годишна история ще се запомни главно със знойните ориенталски танци на Madeleine и изненадващия кавър на Rammstein "Mein Herz Brennt", изпълнен по средата на сета. За "Eleine" това бе второ гостуване у нас.

  След като шведите се оттеглиха, в следващите 20 минути сцената на "Mixtape 5" бе напълно преобразена. Под инструментите бяха застлани килими, наоколо бяха разхвърляни възглавници и миндери - човек оставаше с усещането, че се е пренесъл във вътрешността на джамия. Разбира се, това е запазена марка на "Myrath". Изненадите обаче предстояха. Началото бе поставено в 21:20 ч., когато в мрака се изви гласът на ходжата от "Asl", откриващата песен от албума "Shehili" (2019). На сцената изплува оскъдно облечена танцьорка, която се заизвива грациозно пред смаяните погледи в публиката. Секунда по-късно се появи мъж с огнени факли, който започна да рисува фигури във въздуха. Зрелище от красота и огън!

  MyrathЗапочнаха началните акорди на "Born to Survive" и най-сетне и петимата от "Myrath" се появиха на сцената. Последва истински 90-минутен спектакъл, по време на който се разказваха истории за пустинни пясъци, зли тирани, смели герои, коварни магьосници, омраза, любов - истории, стари колкото света, но с арабски привкус. Освен че чу много експлозивен прогресив метъл, публиката се нагледа и на бели денс, и на фокуси. "Myrath" изпълниха почти целия си нов албум, който представят на турнето си "The Magical Tour". От него чухме "You've Lost Yourself", "Dance", "Monster in My Closet", "No Holding Back", "Mersal", "Lili Twil" и заглавното "Shehili".

  Разбира се, не бяха пропуснати и любимите стари хитове. В "Tales from the Sands" вокалистът Захер Зоргати, известен още като "Най-добрият глас на Тунис", показа, че освен да пее великолепно може да го прави и на арабски. А по-време на парчетата "Get Your Freedom Back", "The Unburnt", "Endure the Silence" и "Believer" от предишния албум "Legacy" (2016), феновете буквално щяха да сринат клуба от овации. Всъщност точно това и означава "Myrath" в превод от арабски - "Legacy" (наследство).

  В края на концерта си музикантите разкриха, че вече работят по материал за следващ албум. Добри новини, защото нямаме нищо против да гледаме "Myrath" отново на живо възможно най-скоро, да преживеем отново емоцията от срещата с тях и да се потопим в мистиката на Ориента.


прочитания: 907

We Rock 2 Paritet

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info