" />
We Rock
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм на режисьора Дейвид Линч?

Мълхоланд Драйв
Ерейзърхед
Диво сърце
Синьо кадифе
Дюн
Вътрешна империя
Туин Пийкс: Огън, следвай ме
Изгубената магистрала
Човекът слон

 
   Резултати

ВРЕМЕТО
Konsultkantora_new
Виртуозност, магия и величие от "Dream Theater" в една невероятна вечер
 
04 Юли, 2019
Виртуозност, магия и величие от "Dream Theater" в една невероятна вечерВсичко започна преди 17 години именно тук, в зала 1 на НДК - "Dream Theater" свириха у нас за първи път. В нощта на 3 юли в залата имаше фенове, които с носталгия се питаха дали ще изживеят същата емоция.

  Distance Over Time3 юли, Национален дворец на културата, София. Американските прогресив метъл легенди "Dream Theater" се завърнаха у нас след 5-годишно отсъствие. Организатор на концерта в НДК бе радио "Тангра Мега Рок".

  Тазгодишното световно турне на "Dream Theater" e посветено на представянето на новия албум "Distance Over Time", 14-и в дикографията на групата. Годината е специална и с това, че отбелязва 20-годишнината от албума "Metropolis Pt. 2: Scenes From A Memory", оставил сериозна следа в историята на прогресив метъл музиката и кариерата на "Dream Theater". За да отбележи специалния повод, на концертите си в САЩ групата свири на живо целия "Metropolis Pt. 2". На 3 юли у нас гледахме европейския вариант на турнето, в който основно бе заложено на композиции от актуалния "Distance Over Time". 

  Шоуто започна с богата програма от подгряващи групи. В стегнати сетове между 20 и 30 минути на сцената в зала 1 на НДК се представиха българските групи "Stop the Shizo", Alexandra Zerner и "Odd Crew". Предварителната програма приключи с музикалния тандем от САЩ барабанистът Люк Холанд и китаристът Джейсън Ричардсън.

  Всичко започна преди 17 години именно тук, в зала 1 на НДК - "Dream Theater" свириха в България за първи път. В нощта на 3 юли в залата имаше фенове, които с носталгия се питаха дали ще успеят да изживеят същата емоция от преди почти две десетилетия. Имаше и млади хора, които никога не бяха гледали "Dream Theater" и нямаха представа какво ги очаква. Защото за да се разбере виртуозността, магията и величието на тази група, тя трябва да се гледа на живо!

  Джон ПетручиКонцертът на "Dream Theater" в НДК бе напълно разпродаден. 4000 души получиха 90-минутен, спиращ дъха спектакъл - "Театър на мечтите" от може би най-добрата група на съвременната прогресив метъл сцена. Началото бе поставено със сингъла "Untethered Angel" от новия албум, последван от песента с 10-годишна история "A Nightmare to Remember". Кристален звук, магични светлини, силно наелектризирана публика и едни след други невероятни изпълнения на стари и нови песни за всички в залата - "Fall Into the Light" за влюбените, "Peruvian Skies" за търсещите, "Barstool Warrior" за сънуващите. И някак си неусетно половината от концерта вече бе изминала.

  Композицията "In The Presence Of Enemies Part 1" постави условното начало на втората част от зрелищното шоу. Последвалите 15-ина минути донесоха и кулминацията на концерта - виртуозната китара Джон Петручи изпълни инструментала "The Dance of Eternity" именно от онзи велик "Metropolis Pt. 2" отпреди 20 години, завинаги оставил отпечатък в съзнанията ни. Инструменталът бе слят с най-старата класика за вечерта - песента "Lie" от третия албум на групата, озаглавен "Awake" (1994). Краят почти дойде с песента "Pale Blue Dot" (2019), чието име е препратка към фотографията на Земята, заснета от космическата совалка "Voyager 1". И вече истинският край бе с биса "As I Am", близо 10-минутен епичен завършек на един изключителен концерт!

  След гледано шоу на "Dream Theater" човек изпитва противоположни чувства - от една страна е превъзбуден от емоция, от друга е тъжен, че магията на сцената е приключила. Но може би точно това е нужно, за да се съхрани тази емоция - малко тъга и очакване до следващото завръщане на "Dream Theater" у нас! Too much hope will never be enough...


прочитания: 1007

We Rock 2 AgroPlovdiv

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info