We Rock
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм с Шон Конъри?

Шотландски боец
Недосегаемите
Скалата
Индиана Джоунс и Последният кръстоносен поход
На лов за Червения октомври
всеки от "Бондианата"

 
   Резултати

ВРЕМЕТО
Kantorakantora_new
"Uriah Heep" празнуваха 50 години на сцена с българските си фенове
 
07 Фев, 2019
"Uriah Heep" празнуваха 50 години на сцена с българските си феновеВръзката между "Uriah Heep" и БГ феновете им е особено силна. Все пак именно тук възниква традицията да се празнува July Morning, вдъхновена от едноименния вселенски хит на "Uriah Heep".

   фотокредит: Цветелин Кръстев 

  6 февруари, столична зала "Универсиада". Легендарните рокаджии "Uriah Heep" се завърнаха за пореден път при българските си почитатели. Този път поводът бе повече от впечатляващ юбилей - 50 години на сцена. Концертът на британските рок законодатели бе подкрепен от родните герои "John Steel". Организатор на събитието бе компания BGTSC.

  John SteelВ 19:30 ч. препълнената зала "Универсиада" посрещна хасковската банда "John Steel". Гледахме ги съвсем скоро в същата зала като подгряваща група на "HammerFall", когато "John Steel" изнесоха впечатляващо шоу с бившия вокалист на "Accept" и "Bonfire" Дейвид Рийс. Групата бе на висота и тази вечер, като представи новия си вокалист Руси Тенев - 22-годишната млада надежда на българския рок.

  В близо 40-минутния си сет "John Steel" изпълниха вече превърнали се в модерна класика парчета от албумите си, записани с екс-вокалиста на "Iron Maiden" Блейз Бейли и екс-вокалиста на "Rainbow" Дъги Уайт. Разбира се, публиката чу и нови композиции от предстоящия трети албум на групата, който се очаква да излезе през тази година. Чудесно представяне за "John Steel", с които сме сигурни съвсем скоро ще се срещнем отново.

  Малко преди 21:00 ч. на сцената излязоха петимата от "Uriah Heep", посрещнати от оглушителните аплодисменти на феновете. Началото бе ударно с експлозивната композиция "Grazed by Heaven", последвана от "Return to Fantasy" и "Living the Dream".

  Вечерта бе наистина специална. Емоцията на "Uriah Heep" буквално се изливаше върху публиката и едва ли някой можеше да повярва, че тази преливаща от енергия група празнува своето пето десетилетие творчески път. Последва друг неостаряващ хит - "Too Scared to Run", след което темпото бе леко забавено с почти баладичното и наситено с клавирите на Фил Ланзон парче "Take Away My Soul".

  Вече 50 години Uriah Heep не спират да творят и да радват своите феновеВокалните умения на Бърни Шоу блеснаха с пълна сила в последвалите "Knocking at My Door", "Rainbow Demon" и "Waters Flowin'", подкрепени от китарите на Дейв Римър и Мик Бокс, единственият оригинален член на "Uriah Heep" от 1969 г. насам. Настроението достигна връхна точка в рок химните "Rocks in the Road", "Gypsy" и "Look at Yourself". Феновете пееха в едно със своите идоли и не искаха шоуто да свършва.

  Разбира се, че най-хубавото бе запазено за накрая. 11-минутна версия на "July Morning"  - прекрасна композиция, сътворена от рокаджии за рокаджии, по време на която музиканти и публика се сляха в едно цяло. Песен, с която групата "Uriah Heep" ще остане в музикалната история завинаги. И то с име, изписано със златни букви.

  Краят на концерта на "Uriah Heep" сложиха любимите парчета "Lady in Black", "Sunrise" и "Easy Livin'". Последва емоционално сбогуване от страна на Бърни Шоу и компания. Дадено бе обещание за ново завръщане на "Uriah Heep" на родна земя, което не се и съмняваме, че ще се случи.

  50 години на сцена, 25 албума в дискографията, стотици награди и безкрайната любов на феновете по цял свят - това в няколко думи е кариерата на "Uriah Heep". Една от групите, които със звездни имена като "Deep Purple", "Pink Floyd", "Led Zeppelin" и "Rainbow" превърнаха рок музиката в световен феномен и вдъхновиха поколения музиканти след себе си. Българските фенове отново имаха щастието да се срещнат с тях и да бъдат заедно в един общ празник, изпълнен с много емоции и вдъхновение.


прочитания: 1805

We Rock 2 Paritet

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info