We Rock
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм с Шон Конъри?

Шотландски боец
Недосегаемите
Скалата
Индиана Джоунс и Последният кръстоносен поход
На лов за Червения октомври
всеки от "Бондианата"

 
   Резултати

ВРЕМЕТО
Kantorakantora_new
"Балканджи" и “Khanъ” превърнаха концерта си в истински народен празник
 
08 Ное, 2018
"Балканджи" и “Khanъ” превърнаха концерта си в истински народен празник“Балканджи” е група, печелила конкурси за авторска песен, делила сцени с имена като “Култур Шок” и “Haggard”, участвала в знакови фестивали като “Spirit Of Burgas” и “Wrong Fest”.

  снимки: интернет медия "Обектив"

Khanъ  8 ноември, клуб Mixtape 5, София. Две любими родни групи - "Балканджи" и “Khanъ”, се обединиха за съвместен концерт. Публиката се наслади на истински народен празник, изпълнен с много настроение и емоционални моменти. Организатор на събитието бе компания BGTSC.

  Вече почти 10 години група “Khanъ” радва българската публика с уникалното си съчетание от тежък модерен метъл и фолклорни мотиви. “Khanъ” са създадени през 2009 г. До момента те имат издадени ЕР-то "Правда” (2015) и  дългосвирещия албум "Знамение" (2016). "Фолккорът" на “Khanъ” разтресе и Mixtape 5 във вечерта на 8 ноември. За групата това бе втора сериозна изява в столичния клуб за тази година, след като през февруари в него тя подгря руската паган метъл банда "Arkona".

  Пред препълнилите клуба почитатели “Khanъ” представиха най-новото си парче, озаглавено "Жажда". Заформилото се пред сцената пого прерасна в хоро, когато вокалистите на групата слязоха да пеят в самата публика. “Khanъ” доказаха за пореден път, че могат да бъдат оригинални и автентични дори в екстремния стил, в който свирят.

  БалканджиОколо 21:00 ч. на сцената на Mixtape 5 се качиха “Балканджи”, за да направят празника пълен. “Балканджи” е група, печелила конкурси за авторска песен, делила сцени с имена като “Култур Шок” и “Haggard”, участвала в знакови фестивали като “Spirit Of Burgas” и “Wrong Fest”. Групата буквално "възкръсна" преди 2 години след доста дълга пауза от участия и творчески изяви. Завръщането й обаче бе повече от запомнящо се с изключителни композиции като "Камене, Камене" и "Бела девойка", които чухме и на концерта в Mixtape 5. Съвсем скоро песента "Бела девойка" се сдоби и с клип, в който участва младата и талантлива актриса Мина Такова.

  "Балканджи" представиха на живо новата си песен "Радо, бела Радо". Сетът им включи още хитове като "Крали Марко", "Звездице" и "Седнало е Джоре дос", които не оставиха и сянка от съмнение, че след дългата пауза музикантите отново са във върхова форма.

  "Балканджи" и “Khanъ” поднесоха истинско забавление на публиката, като я накараха да се почувства жива и изпълнена с енергия - каквато е и музиката на двете групи. И след като догодина "Балканджи" отбелязват 20-годишен юбилей от създаването си остава само да видим какви още изненади са ни подготвили!


прочитания: 1574

We Rock 2 Paritet

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info