We Rock
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Коя група искате да гледате на Hills of Rock 2019?

Metallica
Megadeth
Rammstein
Anthrax
W.A.S.P.
Manowar
Blind Guardian
Accept
Slipknot
Godsmack
Machine Head
Exodus

 
   Резултати

ВРЕМЕТО

ВАЛУТИ
Kantorakantora_new
“Пловдив Джаз Фест” 2018 дава среща на различни музи
 
05 Окт, 2018
“Пловдив Джаз Фест” 2018 дава среща на различни музиКлубни концерти, майсторски клас на Дина ДеРоуз, младежки конкурс и традиционно връчване на наградата за цялостен принос в джаза са част от богатата програма на тазгодишния "Пловдив Джаз Фест".

на снимката: Ян Гарбарек
 
  "Пловдив Джаз Фест" обяви съпътстващата си програма, която затвърждава тазгодишното издание на фестивала като истински калейдоскоп от изкуства. Сред планираните събития от 31 октомври до 3 ноември отново е превърналият се в традиция конкурс за млади изпълнители, както и литературна среща-разговор, майсторски клас по джаз пиано и вокал, и кинопрожекция.

  Елиане ЕлиасАмбициозната програма допълва големите концерти на Елиане Елиас, Теодосий Спасов и Влатко Стефановски, Дейв Холанд и Крис Потър, Ян Гарбарек и Трилок Гурту, които вече се радват на силен интерес от джаз любителите.
   
  Организатор на “Пловдив Джаз Фест” е Мира Кацарова и компанията й “Блу Ем”, с подкрепата и партньорството на Общинска фондация “Пловдив 2019”. Събитието е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.
   
  Откриването на "Пловдив Джаз Фест" 2018 е на 31 октомври в Дом на културата “Борис Христов”. То ще бъде съчетано с изложбата  “Колекционерът-импровизатор”, която ще представи на публиката картини от колекцията на Николай Неделчев. След това в голямата зала на “Борис Христов” ще се състои концертът на Елиане Елиас, с участието на съпруга й Марк Джонсън. Същата вечер започват и клубните концерти на “Пловдив Джаз Фест”. На 31 октомври от 23:00 ч. в Bee Bop Cafе ни очаква Милен Кукошаров квартет, с участието на Михаил Иванов.
   
  Денят на будителите е особено подходящ за литературната среща-разговор “Светлата гравитация на думите” с Аксиния Михайлова, Инна Пелева, Любомир Канов и Александър Секулов. Дискусията ще се проведе на 1 ноември от 18:00 ч. в клуб “Петното” и неин модератор ще бъде Ина Иванова. От 20:00 ч. в Дома на културата “Борис Христов” ще има два концерта – първият е на Дина ДеРоуз, а след нея на сцената ще се качат Теодосий Спасов и Влатко Стефановски. Късният концерт в Bee Bop Cafе ще бъде на Христо Йоцов и Jazz Cats.
   
  Влатко СтефановскиНа 2 ноември млади джаз музиканти и певци ще се срещнат с Дина ДеРоуз, която ще проведе майсторски клас по джаз пиано и вокал. ДеРоуз е част от състава преподаватели на едни от най-престижните училища в света, сред които Manhattan School of Music, NYU, The New School, Long Island University и др. Участието й във фестивала се осъществява в партньорство с Groove Atelier, по чиято покана Дина ДеРоуз пристига в България. От 20:00 ч. в Дома на културата “Борис Христов” ще започнат двата големи концерта от основната програма. Първият е концерт-бенефис, в чест на легендарната джаз формация “Бели, зелени, червени”, която тази година ще получи Наградата на “Пловдив Джаз Фест” за цялостен принос в джаза. Този път наградата ще бъде връчена посмъртно и на един от най-значимите български джаз пианисти, Румен Тосков-Рупето, който през 2018 г. щеше да навърши 50 години. След награждаването и концерта-бенефис на "Бели, зелени, червени", на сцената ще се качи Дейв Холанд със своя квартет, в който участва и Крис Потър. Името на Дейв Холанд заема солидно място в историята на джаза. Започвайки кариерата си от квартета на Майлс Дейвис, в последните 50 години той е свирил с почти всички големи имена и е учител и вдъхновител на мнозина.  В късния концерт на 2 ноември в Bee Bop Cafe ще чуем “Октет Пловдив”.
   
  На 3 ноември от 14:00 ч. в клуб “Фарго” ще се състои лектория на Елица Матеева и прожекция на филма “Орландо”. Финалът на Младежкия конкурс на “Пловдив Джаз Фест” е с концерт в Bee Bop Cafe, с начален час 16:00 ч. Последният голям концерт е на Ян Гарбарек - човекът, променил концепцията за свирене в джаза. В квартета му участва големият индийски перкусионист Трилок Гурту. Късното събитие в програмата на фестивала е представянето на дебютния албум на младия пианист Иван Гърбачев – от 23:00 ч. в Bee Bop Cafe.
 
  “През годините за мен джазът придоби смисъла на екзистенциална метафора – той се превърна в гласа на добрия вкус във всичките му проявления: за музика, за изкуство, за държание, за език, но и за нравственост”, казва Мира Кацарова.

  И тази година “Пловдив Джаз Фест” събира в едно вдъхновението и мечтите на творци от различни точки на планетата, представители на различни поколения и различни изкуства. Очакваме ви в Пловдив, начало - 31 октомври.

Пълен календар на събитията на “Пловдив Джаз Фест” 2018:

Теодосий Спасов31 октомври, Дом на културата “Борис Христов” –  Четвъртото издание на “Пловдив Джаз Фест” ще бъде открито с изложбата “Колекционерът-импровизатор”, с картини от колекцията на Николай Неделчев;

20:00, Дом на културата “Борис Христов” – “Вечер с Елиане Елиас”, концерт на бразилската певица и пианистка, с участието на Марк Джонсън;

23:00, Bee Bop Cafe - Милен Кукошаров квартет, с участието на Михаил Иванов - Мишо (контрабас).

-----------------------------------------------------------------------
1 ноември, 18:00, клуб “Петното” – “Светлата гравитация на думите” - среща-разговор с Аксиния Михайлова, Инна Пелева, Любомир Канов и Александър Секулов, модератор – Ина Иванова;

20:00, Дом на културата “Борис Христов”:

-    Концерт на Дина ДеРоуз (САЩ и България);

-    Концерт на Теодосий Спасов и Влатко Стефановски.

23:00, Bee Bop Cafe - Христо Йоцов & Jazz Cats.

-----------------------------------------------------------------------
Дейв Холанд2 ноември, Дом на културата “Борис Христов” -
Отворени врати: Майсторски клас по джаз пиано & вокал с Дина ДеРоуз;

20:00, Дом на културата “Борис Христов”:

- Концерт-бенефис в чест на Бели, зелени, червени от техни ученици и студенти;

- Концерт на Дейв Холанд квартет, с участието на Крис Потър.

23:00, Bee Bop Cafe“Октет Пловдив”.

-----------------------------------------------------------------------
3 ноември, 14:00, клуб “Фарго”
“Орландо” – Сали Потър в градината на минимализма: лектория с прожекция на филма “Орландо”;

16:00, Bee Bop Cafe Младежки конкурс на “Пловдив Джаз Фест”, концерт на финалистите;

20:00, Дом на културата “Борис Христов”концерт на Ян Гарбарек, със специалното участие на Трилок Гурту;

23:00, Bee Bop Cafe - представяне на дебютния албум на Иван Гърбачев.


  Билети за големите концерти в залата на Дома на културата “Борис Христов” могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim. Освен онлайн, те са достъпни и на касата на Главната улица в Пловдив, както и в OMV, THE MALL, Книжарници Ориндж, Офис 1, Билетен център на НДК, Технополис, Български пощи.

  Билетите за клубните концерти се закупуват на място в Bee Bop Cafe преди началото на всяко събитие.

  Достъпът до литературната среща-дискусия, изложбата, прожекцията на филма “Орландо”, както и до концерта на финалистите в Младежкия конкурс на фестивала, е свободен.


прочитания: 313

We Rock 2 AgroPlovdiv

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info