We Rock
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Коя група искате да гледате на Hills of Rock 2019?

Metallica
 [tally] 28%
Megadeth
 [tally] 12%
Rammstein
 [tally] 16%
Anthrax
 [tally] 0%
W.A.S.P.
 [tally] 8%
Manowar
 [tally] 12%
Blind Guardian
 [tally] 4%
Accept
 [tally] 4%
Slipknot
 [tally] 4%
Godsmack
 [tally] 4%
Machine Head
 [tally] 0%
Exodus
 [tally] 8%

ВРЕМЕТО

ВАЛУТИ
Konsultkantora_new
Енергията на Горан Брегович завладя сцената на Античния театър
 
29 Сеп, 2018
Енергията на Горан Брегович завладя сцената на Античния театърВ продължение на 140 минути пловдивчани и гости на града се насладиха на музиката на "Оркестър за сватби и погребения" и неуморния Горан Брегович, който представи най-доброто от творчеството си.

  снимки: Moko Solution

 Горан Брегович28 септември, Античен театър, Пловдив. Голямата звезда на балканската сцена Горан Брегович и емблематичният му "Оркестър за сватби и погребения" отбелязаха великолепно гостуване на сцената на Античния театър в Града под тепетата. Организатор на концерта бе компания Moko Solution.

  В продължение на 140 минути пловдивчани и гости на града се насладиха на музиката на неуморния Брегович, който представи най-доброто от творчеството си. Рядката комбинация между рок и джаз музика с типични балкански ритми и заемки от народното творчество на бивша Югославия бе привлякла почитатели от различни поколения. В нощта на 28 септември Античният театър в Пловдив бе зает до пълния си капацитет, а желаещи да видят и чуят звездата на живо имаше още много.

  Разнообразният подбор на песните на Горан Брегович и "Оркестър за сватби и погребения", част от които са и двете български солистки Даниела и Людмила Радкови, създаде неповторима атмосфера на сцената в Стария град. Творчеството на Горан Брегович е многолико, което бе доказано и тази вечер с изпълнение на песни с испански ритъм, гръцка и арабска песен и родопската “Вечерай, Радо” – визитна картичка на двете български певици от бенда на Брегович.

  Даниела и Людмила РадковиКулминацията на вечерта бе достигната с изпълнението на най-известните песни на Брегович, които се пеят във всяка точка на света - “Месечина”, “Йеремия”, "Бела чао", “Чае Шукарие”, “Калашников” и мн. др. Горан Брегович припомни и за работата си с друг голям талант - режисьорът Емир Костурица, с песента "In The Death Car" от култовия филм "Аризонска мечта" (изпълнявана в оригинал от Иги Поп).

  Магичната обстановка на Античния театър, съчетана с виртуозността на музикантите и солистите от "Оркестър за сватби и погребения", и енергията на Горан Брегович превърнаха вечерта в истински празник за любителите на хубавата балканска музика.

  След гостуването си на Античния театър в Пловдив на 28 септември Горан Брегович се отправя към Букурещ, след което го очаква турне в Америка и Канада.  Изпълнителят ще се завърне в Пловдив на 18 декември 2018 г. за Коледен концерт в комплекс С.И.Л.А.


прочитания: 300

Uriah_Heep_02 AgroPlovdiv

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info