We Rock
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Коя група искате да гледате на Hills of Rock 2019?

Metallica
Megadeth
Rammstein
Anthrax
W.A.S.P.
Manowar
Blind Guardian
Accept
Slipknot
Godsmack
Machine Head
Exodus

 
   Резултати

ВРЕМЕТО

ВАЛУТИ
Colibrikantora_new
”Пловдивски джаз вечери 2013” събира най-големите светила в джаз музиката
 
30 Сеп, 2013
”Пловдивски джаз вечери 2013” събира най-големите светила в джаз музиката”Пловдивски джаз вечери 2013” ще се проведе в периода 3-5 октомври в обновения Дом на културата. Началото на концертите е от 19:00 ч. Фестивалът е основан през 2005 г. от Милчо Левиев.

През този октомври в Града на тепетата ще се проведе деветото поред издание на Международния фестивал ”Пловдивски джаз вечери”. Престижният музикален форум ще запази традицията да събере на една сцена някои от най-големите светила в джаз музиката. ”Пловдивски джаз вечери 2013” ще се проведе в периода 3-5 октомври в обновения Дом на културата ”Борис Христов”. Началото на концертите е от 19:00 ч.

3 октомври

D-TAILZ
Те са едно от задължителните имена на фестивала. D-tailz е авторски проект на добре познатия на родната сцена и специално в Пловдив Милен Кукошаров, свирил с имена като Ерман Оливера, Франки Моралес, Dephazz, Христо Йоцов, Теодосий Спасов и неизменна част от родните формации Tumbaito, Бразил Акустик.

Ако трябва да се опише в детайли, D-tailz са увлекателен проект с плънка от джаз, фънк и рок и ще представят само свои авторски композиции.

В оригиналния състав D-tailz са:
Милен Кукошаров – пиано
Веселин Веселинов-Еко – бас
Мирослав Иванов – китара
Димитър Льолев – саксофон
Димитър Семов – барабани

RAMON VALLE TRIO
За Рамон Вале казват, че е “другото лице“ на кубинския джаз. Роден през 1964 г., още седемгодишен започва да се занимава с пиано. Интересите му към джаза са провокирани от изпълнители като Кийт Джарет, Чик Къриа и Хърби Хенкок, както и от кубинската музикална традиция. За себе си казва: “Аз съм кубински музикант, който попада в категорията “джаз“, но музиката ми граничи с много други музикални форми. Понякога се чувствам като трубадур, защото разказвам истории без думи“. През 2004 г. на джаз фестивал в Италия Рамон Вале свири в концерт на световноизвестния Чучо Валдес, като концертът носи заглавието „Чучо Валдес среща Рамон Вале“. Концертира в цял свят: Куба, Испания, Германия, Мексико, Колумбия, Англия, Израел... Албумите му се радват на интерес в средите на джаз почитателите.

На "Пловдивски джаз вечери“ Ramon Valle Trio се представят в състав:
Рамон Вале – пиано
Ернесто Симпсън – барабани
Омар Родригез Калво – контрабас

4 октомври

ОPUS 4
Оpus 4 е джаз квартет, създаден през януари 2013 от Петър Момчев, Любо Цанев, Димитър Карамфилов и Боби Петров. Музиката на квартета бележи мост между хард бопа през 60-те и съвременни джаз течения, характерни с използването на сложни мелодични и хармонични структури. Тя в голяма степен е повлияна от гениалното творчество на джаз легенди като Джон Колтрейн, Маккой Тайнър, Уейн Шортър, Бранфорд Марсалис и др., като същевременно излъчва свой специфичен контекст, изграден върху индивидуалните музикални усещания и симбиозата им в изпълненията на музикантите.
 
Оpus 4 ще свирят в състав:
Петър Момчев – саксофон
Любо Цанев – пиано
Димитър Карамфилов – контрабас
Боби Петров – барабани

През този октомври в Града на тепетата ще се проведе деветото поред издание на Международния фестивал - Пловдивски джаз вечериFREE FLAMENKO TRIO
със специалното участие на Теодосий Спасов
Фламенко пиано, френски контрабас и български овчарски кавал. Това все още фламенко ли е?

По-скоро е приключение на трима приятели, които взаимно пресичат хоризонтите си. Пианото на Давид Пеня Дорантес влиза в музикален диалог с петструнния контрабас на Рено Гарсия-Фонс, водени в това изкушение от кавала на Теодосий Спасов. Някои дори считат, че Теодосий леко обърква утвърдените представи, внушавайки усещането, че кавалът е създаден специално за фламенкото... Всеки един от тримата големи музиканти участва в това музикално свещенодействие, извеждащо ни от традицията и чрез джаза достигащо формите на съвременна музика. Три музикални свята се срещат, разпознават се в джаза и започват да редят приказката, която се ражда в Андалусия и извън всяка географска логика достига до Балканите и поема обратния път. По този път те са съпътствани от барабаниста Хавиер Руибал.

Free Flamenko Trio са:
Давид Пеня Дорантес – пиано
Хавиер Руибал – барабани
Рено Гарсия-Фонс – контрабас
Със специалното участие на:
Теодосий Спасов – кавал

5 октомври

CARL PALMER BAND
Карл Фредерик Кендъл Палмър е роден на 20 март 1950 г. в Бирмингам, Англия. Определят го като един от най-респектиращите барабанисти на планетата. Името му е свързано с някои от най-значимите в Англия и света групи – The Crazy World of Arthur Brown, Atomic Rooster, Emerson, Lake and Palmer (ELP) и Asia. Безспорно работата му в ELP е най-бляскавият белег за неговото музикално майсторство, което се предпоставя от виртуозното съчетание на арт рок, джаз, електроника, поп рок и класическа музика.

На “Пловдивски джаз вечери 2013“ Карл Палмър ще се представи със своята група Carl Palmer Band, включваща китариста Пол Биелатович и басиста Саймън Фицпатрик – млади и изключително даровити музиканти.

Интересите на Карл Палмър към джаза съпътстват неговата музикална кариера от най-ранни години. Влияние върху него оказват барабанисти като Арт Блейки, Джийн Крупа и Бъди Рич. В турнето на ELP през 1974 участва и джаз триото Back Door, с което Палмър си взаимодейства, като продуцира техен албум, а те вземат участие в негови проекти. Дълги години Карл Палмър е избиран за барабанист № 1 в различни класации. Той е включен в Залата на славата на списание Мodern Drummer и е между 100-те най-велики барабанисти на всички времена – според списание Rolling Stones.

Карл Палмър Бенд са:
Карл Палмър – барабани
Пол Биелатович – китара
Саймън Фицпатрик – бас

Фестивалът “Пловдивски джаз вечери” е основан през 2005 г. от Милчо Левиев, Иван Минчев и Йохан Девлетян. Негов организатор е Община Пловдив – отдел ”Култура”, а първият артистичен директор – Милчо Левиев. През 2005 г. фестивалът се провежда в периода 6 – 8 октомври и включва музиканти от България, Гърция, Украйна, Италия, Македония, като е посрещнат с изключителен интерес.

Още с второто си издание през 2006 г. ”Пловдивски джаз вечери” се налага като значим форум в джаза. В периода 26 – 30 септември в него участват музиканти от България, Унгария, Гърция, Германия, Франция, САЩ. Концертът на легендата Били Кобъм с групата му ”Калмикчърс” се определя като една от най-ярките джаз прояви за 2006 г. в България.

От 2008 г. артистичен директор на фестивала е Теодосий Спасов.

прочитания: 1171

We Rock 2 AgroPlovdiv

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info