" />
We Rock
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм на режисьора Дейвид Линч?

Мълхоланд Драйв
Ерейзърхед
Диво сърце
Синьо кадифе
Дюн
Вътрешна империя
Туин Пийкс: Огън, следвай ме
Изгубената магистрала
Човекът слон

 
   Резултати

ВРЕМЕТО
Colibrikantora_new
Почина знаменитият автор на трилъри Том Кланси
 
02 Окт, 2013
Почина знаменитият автор на трилъри Том КлансиНай-известната поредица трилъри на Кланси е за сътрудника на ЦРУ Джак Райън. Тя води началото си от дебютния роман на Том Кланси “Ловът на Червения октомври” (1984).

Американският писател Том Кланси почина на 1 октомври 2013 г., предаде изданието Publishers Weekly. Знаменитият автор си отиде в Балтимор на 67-годишна възраст.

Харисън Форд в ролята на Джак РайънТом Кланси бе известен преди всичко със своите трилъри на шпионска и военна тематика: събитията в тях обикновено протичат в годините на Студената война или след това. Романите на Кланси се определят от критиката като жанр “технотрилъри” – в тях особено внимание се отделя на описанието на военни, шпионски или политически дела, а действието се развива на фона на световни войни.

Най-известната поредица трилъри на Кланси е за сътрудника на ЦРУ Джак Райън. Тя води началото си от дебютния роман на Том Кланси “Ловът на Червения октомври” (1984), който донася на писателя световна известност. Сред останалите романи за Джак Райън са “Патриотични игри”, “Реална заплаха” и др.

Трилърите на Кланси за агент Райън са екранизирани многократно, като героят се играе в различните филми от холивудските знаменитости Алек Болдуин, Харисън Форд и Бен Афлек. В момента режисьорът Кенет Брана снима продукцията “Джак Райън: Теория на хаоса” с Крис Пайн в главната роля. Това ще стане първата лента във франачйза, която няма да бъде основана на конкретно произведение, а ще заимства героя на Том Кланси като цяло.

                     
прочитания: 2984

We Rock 2 AgroPlovdiv

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info