WASP_2
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Коя е любимата ви част от поредицата за Индиана Джоунс?

Похитителите на изчезналия кивот
Индиана Джоунс и храмът на обречените
Индиана Джоунс и последният кръстоносен поход
Индиана Джоунс и кралството на кристалния череп

 
   Резултати

ГРАБО
Отиде си големият български актьор Георги Черкелов
 
19 Фев, 2012
Отиде си големият български актьор Георги ЧеркеловЧеркелов добива широка популярност най-вече с ролята си на Богдан Велински от сериала "На всеки километър", където играе събирателен образ на Никола Гешев - шеф на отделение "Борба с комунизма".

Големият български кино и театрален актьор Георги Черкелов почина през нощта на 19 февруари 2012 г. Той бе на 81 години.

Георги Черкелов е роден на 25 юни 1930 г. в Хасково. След като учи 3 години право в Софийския университет, той решава да завърши ВИТИЗ “Кръстьо Сарафов”. През 1956 г. се дипломира със специалност "актьорско майсторство и режисура". Започва кариерата си като артист във Врачанския театър. Играл е също така и на сцените на Младежкия, Сатиричния и Народния театри. От 1985 до 1990 г. Черкелов е директор на Плевенския драматичен театър, след което се завръща отново в Народния. Режисьор е на постановката "Спасителят в ръжта" от Селинджър, чиято премиера е на плевенска сцена.

Дебютът му в киното е през 1961 г. Той добива широка популярност най-вече с ролята си на Богдан Велински от сериала "На всеки километър", където играе събирателен образ на Никола Гешев - шеф на отделение "Борба с комунизма" в страната до 1944 г., посветил целия си живот на борбата срещу комунизма в България.

прочитания: 4167


За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info