WASP_2
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Коя е любимата ви част от поредицата за Индиана Джоунс?

Похитителите на изчезналия кивот
Индиана Джоунс и храмът на обречените
Индиана Джоунс и последният кръстоносен поход
Индиана Джоунс и кралството на кристалния череп

 
   Резултати

ГРАБО
Детски празник на първи юни с “Мъдростта на народа ни”
 
26 Май, 2010
Детски празник на първи юни с “Мъдростта на народа ни”Заедно с откриването на изложбата с най-добрите детски илюстрации на първи юни ще бъдат връчени и наградите в тазгодишното издание на конкурса. Празникът ще продължи с концерт.

За седма поредна година в столицата се провежда конкурсът “Мъдростта на народа ни”. Най-добрите детски илюстрации на български народни пословици, поговорки и гатанки от “Мъдростта на народа ни” ще бъдат представени в изложба. Тя ще бъде открита на първи юни от 16 часа в Музея “Земята и хората”. Експозицията ще представи подредени творби на ученици от столични училища, читалища и школи по изобразително изкуство. Те са избрани от над 600 рисунки, изпратени за конкурса, организиран от фондация “Детето и фолклора”, с активната подкрепа на РИО София и Столична община. За тези 7 години конкурсът се е превърнал в истинско училище за народна мъдрост и е създал стотици приятелства - между преподаватели и ученици, не само от столицата, но и от цялата страна. В конкурсите на фондацията по теми от българския фолклор са взели участие над 5 хиляди български деца.

На първи юни ще бъдат наградени победителите в тазгодишното издание на конкурсаС най-добрите илюстрации фондация “Детето и фолклора”, съвместно с Агенцията за българите в чужбина и издателство “Листа” е издало две луксозни книги от поредицата “Български пословици по света”. В тях българските пословици са преведени на френски, немски, английски, руски, испански, чешки, словашки, сръбски, румънски, гръцки и други езици.  Преводите са дело на българчета, живеещи извън границите на Родината. Тази година се подготвя за печат изданието “Български гатанки по света”.

Заедно с откриването на изложбата с най-добрите детски илюстрации на първи юни ще бъдат наградени победителите в тазгодишното издание на конкурса. Поздрав към тях ще е празничният концерт-спектакъл от млади български таланти - певци, музиканти, артисти. С песни, смях и музика ще празнуват над 300 столични деца и заедно с тях и мъдростта на предците ни - истинска, непреходна и толкова необходима ни днес.

Конкурсът “Мъдростта на народа ни” е отворен. Рисунки за участие в него могат да се изпращат на адрес София 1000, п.к. 51. Информация за него може да се получи и от фондация “Детето и фолклора”.

прочитания: 3464


За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info