Geoff_Tate_Bilet
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм на Чарли Чаплин?

"Треска за злато"
"Светлините на рампата"
"Хлапето"
"Великият диктатор"
"Модерни времена"
"Светлините на града"
"Циркът"

 
   Резултати

Megadeth-vertical
София ще заживее с ритъма на фестивала “Зелени дни”
 
22 Мар, 2010
София ще заживее с ритъма на фестивала “Зелени дни”През април столицата ще стане център на цяла поредица от събития, които ще провокират промяна в българския туризъм. Трябва да добавим зелен цвят в българския туризъм и земеделие, където той определно липсва.

Зеленият цвят придоби необикновена гражданственост през последните години: зелени хотели, зелени бизнеси, зелени били младите хора, инвестиции много и те на зелено ... И все пак няма друг цвят, който дотолкова да се свързва с пролетта, промяната и надеждата, и към който хората да не са развили цветова политическа непоносимост. През този април, малко след Великден, столицата ни ще стане център на цяла поредица от събития, ориентирани кьм опазването на природата, природосъобразния бизнес и начин на живот, които ще завършат с уикенда след Деня на земята (22 април). А централно място в “програмата” се пада на фестивала - изложение “Зелени дни” (15 - 18 април 2010 г.) пред Народен театър “Иван Вазов”.

Пред българския туризъм стоят редица предизвикателстваТри в едно: Изложение, интерактивна програма и Конференция “ФРАНЦИЯ - БЪЛГАРИЯ: Към един отговорен български туризъм” (16 април в залата на БАН), с дискусионен панел по въпроси като “Какво бъдеще за защитените територии?”, “биосертифицираните храни и предизвикателствата пред туризма”, “качеството в туризма и пасивната архитектура”. Връчване на сертификати “Зелена къща” на нови къщи за гости и семейни хотели, покрили критериите. Паралелно с това ще се проведат фотоизложби и конкурс, филмова програма, дебати, граждански подписки, референтно издание за устойчив туризъм, зелени акции, атрактивни предложения за уикенди в къщи за гости, зелени ваканции в България, дегустации на бутикови вина,  био-продукти, био-козметика, турове към четирите крайща на света, зелени училища, екипировка и състезания .

Повече информация и подробности по програмата на http://www.predizvikatelstva.com/zeleni/

Зеленият цвят липсва на българския туризъм и на българското земеделие. Ще се опитаме да съберем на едно място представителна част от най-активните лица, институции, сдружения и предприемачи, за потърсим път за промяна в българския туризъм и в българската бизнес практика, а и в политическото мислене и действие.

Даваме си сметка, че това е само една малка стъпка в посока на осьзнаване на национално ниво на предизвикателтсвата, пред които е изправено човечеството. Но вярваме, че тя е от значение за развитието на преприемачеството у нас по пътя на отговорността (към природата, кьм пейзажа, към биоразнообразието и към местните общности и тяхната култура).

Партньори: Френски институт София, Българската Асоциация за Алтернативен Туризъм, Агенция Одисея-ин, Коалиция “За да остане природа в България” и БАН.

прочитания: 2436

MegaDave

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info