Wolf Path
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм с Шон Конъри?

Шотландски боец
Недосегаемите
Скалата
Индиана Джоунс и Последният кръстоносен поход
На лов за Червения октомври
всеки от "Бондианата"

 
   Резултати

ВРЕМЕТО
Kantorakantora_new
Каблешково се превръща в нова туристическа дестинация
 
26 Окт, 2007
Каблешково се превръща в нова туристическа дестинацияГолф комплекс ще привлича заможни туристи. Общата стойност на “Black Sea Golf & Country Club” възлиза на 194 млн. евро. Проектът ще се реализира на три етапа и ще бъде завършен през 2020 г.

 Десислава Бакърджиева

           На 24 октомври бе даден стартът за изграждането на голф комплекс “Black Sea Golf & Country Club” край град Каблешково. Най-амбициозният проект в Община Поморие, отличен със сертификат за инвеститор първи клас, е разположен на територия от близо 2000 декара в местността “Хижата” до Каблешково. Намира се в близост до морските курорти и от него за 10 минути се стига до летище Бургас. Първокласният голф развлекателен комплекс за целогодишна експлоатация ще разполага с игрище от 18 дупки. Проектът включва и голф академия, луксозен хотел, тенис комплекс, басейни, както и ресторанти, заведения и магазини. Предвидено е изграждането на вили и апартаменти за настаняване на туристи.

Трима чужди строителни предприемачи са впечатлени от изключително благоприятния климат в България за дълъг активен голф сезон и привличане на голям брой туристи от целия свят. Зад проекта стоят британските бизнесмени Дейвид Нюмън, Томас Галахър и Никълъс Галахър, заедно с българския им партньор – дружество “Кабланд”. Инвеститорската група има богат опит в разработването на мащабни проекти във Великобритания, Испания, в цяла Западна Европа и е представена в България от “Ен Джи Би Кънсълтинг” ЕООД. “Кабланд” е смесено дружество между община Поморие и фирма “Ен Джи Би Консълтинг”.

В първата фаза ще бъдат инвестирани над 65 млн. евро. в строителството на голф игрищетоОбщата стойност на “Black Sea Golf & Country Club” възлиза на 194 млн. евро. Проектът ще се реализира на три етапа и ще бъде изцяло завършен през 2020 г. В първата фаза ще бъдат инвестирани над 65 млн. евро. в  строителството на голф игрището, което ще е разположено върху 850 000 кв. м, изграждането на прилежащата инфраструктура, пречиствателна станция, хотел и 700 вили и апартаменти. Очаква се първата фаза да приключи 36 месеца след началото на строителството. Дизайнът и проектирането е поверено на испанската компания “Гонзалес енд Якобсен” с опит в реализацията на различни голф и туристически проекти в САЩ, Германия и Испания. Проектът вече е получил ОВОС от Министерството на екологията и ПУП от Община Поморие. В следващите няколко месеца ще се работи по процедурата по привеждане на предназначението на земята и техническите проучвания.

За да бъде успешен проектът, комплексът трябва да достигне минимален капацитет от около 3000 души. Ако проектът реализира успех на пазара, максималният капацитет през 2020 г. може да достигне до 10 000 места, като се отчита фактът, че при комплекси от такъв тип средната заетост не надвишава 50-60%.

В следващите няколко месеца ще се работи по процедурата по привеждане на предназначението на земята и техническите проучванияСпоред Дарио Томалети, управител на “Кабланд”, създаването на “Black Sea Golf & Country Club” е възможност за България да се утвърди като нова модерна дестинация за международен голф туризъм. Само в Европа броят на официално регистрираните играчи е около 5 милиона, а международният пазар за голф туризъм се оценява на около 15 млрд. евро. Създаване на първокласна интегрирана база за голф и цялостен отдих, привличайки заможни клиенти в България. Напълно възможно е удължаването на туристическия сезон от 4 на 9 месеца с развитието на атрактивни предложения.

Изграждането на комплекса ще разкрие пряко около 800 дългосрочни работни места в Каблешково и близо 5000 индиректни работни места в общината.

Освен голф комплекса в Каблешково, инвеститорите разработват и други мащабни проекти у нас през последните две години. Мултифункционалният търговски комплекс МОЛ “Меркурий” в София е сред тях. Проектът предвижда изграждането на офиси и жилищни сгради с над 120 000 кв.м. застроена площ. Намира се на един ключовите булеварди в столицата – бул. “България”. Друг интересен проект, върху който компанията работи, е “Premium Holiday Complex” в Царево. Това е комплекс от 300 апартамента в гр. Царево, който ще осигури напълно обособена (с плувен басейн, плажна ивица, ресторанти, магазини и др.), охраняема зона за туристите.

                                                                                                      
прочитания: 5433

We Rock 2 Paritet

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info