We Rock
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание

АНКЕТА
Коя е любимата ви творба на Стивън Кинг?

Тъмната кула
То
Гробище за домашни любимци
Сиянието
Куджо
Мъртвата зона
Кери
Кристин
Зеленият път
Мъглата
Изкуплението Шоушенк
Играта на Джералд

 
   Резултати

ВРЕМЕТО

ВАЛУТИ
Кралската кобра е най-дългата отровна змия в света
 
11 Юли, 2005
Кралската кобра е най-дългата отровна змия в светаКралската кобра се движи подобно на останалите змии – с тяло изцяло прилепено до земята, но също така може да се изправя на височина 1/3 м. от дължината й.

Невероятно, но факт!

Най-дългата отровна змия в света е Кралската кобра. Всъщност тя не е истинска кобра, както предполага името й, защото се намира в различен биологичен род от останалите кобри. Кралската кобра е по-дълга от истинските кобри, като някои екземпляри могат да достигнат дължина от 5,5 м.

Кралската кобра се движи подобно на останалите змии – с тяло изцяло прилепено до земята, но също така може да се изправя на височина 1/3 м. от дължината й. Това означава, че една Кралска кобра с дължина 5,5 м. може да издигне главата си на 1,8 м. височина, което достига ръста на възрастен човек.

Кралската кобра обитава тропическите джунгли в южната част на Азия – Индия, Китай и др. Ухапването от змията е смъртоносно за човек. Отровата на Кралската кобра може да умъртви дори слон.

Кралската кобра може да се катери по дървета и да плува във вода, затова често живее до големи водни басейни. Продължителността на живота й е около 20 години.

прочитания: 13411

We Rock 2 Firma Bg

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info