SMF-Eventim
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм с Брад Пит?

Боен клуб
Седем
Гадни копилета
Z-та световна война
12 маймуни
Троя
Гепи

 
   Резултати

Сърфист оцеля след кървава схватка с бяла акула
 
18 Сеп, 2005
Сърфист оцеля след кървава схватка с бяла акулаОцелелият австралиец разказва, че най-ужасната част от случката е плуването стотина метра до сърфа. След себе си Джейк оставял кървава диря във водата от разкъсаните рамо и крак от зъбите на акулата.

Австралийски сърфист оцеля след атаката на голяма бяла акула. Смелчагата пропъдил кръвожадното чудовище като нанасял юмручни удари и ритници, докато акулата разкъсвала крайниците му..

Сърфистът се казва Джейк Херън. Любимото място на любителя на водни приключения е крайбрежието на Пенинсула в Южна Австралия. Мястото е добре известно с присъствието на акули. Докато двете деца на Джейк наблюдавали как той се носи по вълните, сърфистът бил нападнат от акула, като в сцена от някой хорър филм.

От вълните се издигнала огромна бяла акула40-годишният оцелял разказва, че най-ужасната част от неговото "приключение" е била, когато му се наложило да плува стотина метра до изхвърчалия встрани сърф. След себе си Джейк оставял кървава диря във водата от разкъсаните рамо и крак от зъбите на акулата.

В болницата в Порт Линкълн Херън получи 20 шева на ръката и 40 шева на бедрото, описвайки ги като "повърхностни наранявания". Сърфистът разказа как в първия момент на сблъсъка помислил, че сърфът му се е ударил в скала, когато изведнъж от вълните пред него се издигнала огромна бяла акула. Най-напред тя атакувала бедрото на Джейк, след което с мощен тласък го изхвърллила от сърфа в морето. Невероятно е, че Джейк успява да пропъди акулата само с юмручни удари и ритници, които й нанася в паниката си.

Според лекарите водонепропускаемият костюм на Джейк до известна степен е предпазил наранените му крайници от зъбите на акулата.

Това е третият подобен сериозен инцидент за последната година. През август 2005 г. военен биолог бе убит от акула, докато се гмуркаше за изследвания край бреговете на Южна Австралия През декември 2004 г. 18-годишен сърфист отново в тези райони намери гибелта си в челюстите на голяма бяла акула.

прочитания: 11865

SMF-Eventim_03

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info