We Rock
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание

АНКЕТА
Коя е любимата ви фентъзи поредица?

Властелинът на пръстените
 [tally] 32%
Тъмната кула
 [tally] 21%
Землемория
 [tally] 4%
Песен за огън и лед
 [tally] 21%
Вещерът
 [tally] 18%
Конан Варварина
 [tally] 4%

ВРЕМЕТО

ВАЛУТИ
Konsultkantora_new
"Кинобаба" поставя рекорди - гледа 10 000 филма
 
11 Авг, 2005
"Кинобаба" поставя рекорди - гледа 10 000 филмаРозалина води своя каталог до 2003 г., като последната вписана продукция е "Хубава жена" с Джулия Робъртс и Ричард Гиър. "Манията" на заклетата баба киноман води началото си от 1943 г.

За истинските киномани възрастта няма значение. Доказва го Розалина Торньова, известна в родното си село като баба Роска. Тя е 81-годишна, живее в село Якимово и се занимава със земеделие. Дотук нищо необичайно, но баба Роска има забавно и интересно хоби - тя е гледала над 10 000 филма и сериали.

"Манията" на заклетата баба киноман води началото си от 1943 г. За да не забравя изгледаните ленти, баба Роска започва да записва всеки филм, който е гледала, в тетрадка от 150 страници. Това находчиво решение тя взема през 1950 г.

Първият филм, който се сдобива с почетно място в колекцията й е руската класика "Последен изстрел". Розалина води необичайния си каталог до 2003 г., като последната вписана продукция е "Хубава жена" с Джулия Робъртс и Ричард Гиър в главните роли. Баба Роска вече не записва филмите, които е гледала, но продължава да ги следи с удоволствие.

Запалената по киноизкуството баба няма предпочитан жанр, просто харесва всички. Двата й най-любими филма са руският "Съдбата на човека" и българският "Калин орела". Мечтата на "кинобабата" е повеча хора да научат за любопитното й хоби. Може би дори и в този момент, докато четете за увлечението на баба Роска, тя е пред тв екрана в очакване на поредния зрелищен екшън или любовен сериал!

прочитания: 2306

We Rock 2 AgroPlovdiv

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info