Geoff_Tate_Bilet
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм на Чарли Чаплин?

"Треска за злато"
"Светлините на рампата"
"Хлапето"
"Великият диктатор"
"Модерни времена"
"Светлините на града"
"Циркът"

 
   Резултати

Megadeth-vertical
Лодка, задвижвана от слънчева енергия, ще обиколи света
 
27 Мар, 2009
Лодка, задвижвана от слънчева енергия, ще обиколи светаПлаването е планирано за 2010 г. То ще обхване почти 25 000 мили. Движението ще се извършва със средна скорост от 10 възела. Очаква се пътешествието да продължи 120 дни.

Световният лидер в областта проектантския софтуер “Autodesk” спонсорира уникален проект на “PlanetSolar” за създаване на най-голямата лодка, задвижвана от слънчева енергия, която да обиколи света.

Германската компания “PlanetSolar” ръководи проекта за конструиране на задвижвания от слънчева енергия катамаран, а “Autodesk” осигурява технологията за създаване на дигитални прототипи и обучението. Инженерите от “PlanetSolar” при работата си ще използват “Autodesk Inventor” и “Autodesk Alias”, както и “AutoCAD Electrical” и “Autodesk Productstream”. Този софтуер ще помогне на “PlanetSolar” да проектира, визуализира и симулира дигитално задвижвания от слънчева енергия катамаран, преди той да бъде построен.

Първото околосветско плаване, задвижвано от слънчева енергия, е планирано за 2010 г. Проектът е дело на Рафаел Домжан, президент на “PlanetSolar”, който ще управлява лодката. Идеята на компанията е да демонстрира потенциала на възобновяемите енергийни източници като слънчевата енергия чрез технологични разработки, като подобрява хибридните и задвижваните от електричество транспортни средства.

“Нашата планета заслужава нещо по-добро. Ние трябва да се запитаме какви ще бъдат технологиите на утрешния ден и в същото време да предложим отговори на този въпрос”, коментира Домжан. "Инженерите и учените трябва да бъдат мотивирани да разработват иновативни технологии, които вдъхновяват хората и показват, че можем да постигнем и невъзможното. Софтуерът на "Autodesk" помага на нашите инженери да извършват подробни тестове, без да губят време и материали за създаване на скъп физически прототип.”

Трябва да се запитаме какви ще бъдат технологиите на утрешния денЛодката ще бъде сглобена от Knierim Yachtbau в Киел, Германия. Първото околосветско плаване, задвижвано от слънчева енергия, е планирано за 2010 г. и ще бъде извършено по екваториалния маршрут. Плаването – което ще обхване почти 25 000 мили (повече от 40 000 километра) със средна скорост от 10 възела – се очаква да продължи 120 дни и да постави няколко нови световни рекорда. Планирани са спирания в главни пристанища, където възможностите на възобновяемите енергийни източници и слънчевата енергия ще бъдат демонстрирани пред по-широка публика.

прочитания: 4312

MegaDave

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info