We Rock
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание

АНКЕТА
Коя е любимата ви фентъзи поредица?

Властелинът на пръстените
Тъмната кула
Землемория
Песен за огън и лед
Вещерът
Конан Варварина

 
   Резултати

ВРЕМЕТО

ВАЛУТИ
Konsultkantora_new
Американец извършва най-опасния скок в историята на парашутизма
 
03 Дек, 2005
Американец извършва най-опасния скок в историята на парашутизмаДейв Морис се увлича от този уникален спорт повече от 23 години. Въпреки че зад гърба си има извършени повече от 8000 скока, американецът признава, че неговата ахилесова пета е страхът му от височините.

Американецът Дейв Морис е наистина необикновен парашутист. Той не се задоволява със стандартните скокове с парашут и винаги се стреми да направи нещо невиждано досега. Най-голямото предизвикателство за Дейв е да смени парашута си във въздуха на 1520 м. височина.

Дейв е шампион по парашутизъм и най-голямото му желание е да влезе в историята с опасен скок, който никой не е успял да направи, без да пострада. Находчивият парашутист си поставя за цел да скочи от хеликоптер, издигнал се на почти 3000 м. височина, след което да кацне върху летящ балон, с размери четири на един метра. Дейв споделя през смях, че да се приземиш на такава площ е все едно да се опитваш да уцелиш марка със стреличка от върха на "Емпайър Стейт Билдинг".

Предизвикателствата никога не свършватНо предизвикателствата не свършват дотук. Дейв иска да отреже парашута си, докато лети във въздуха и за няколко секунди да сложи нов парашут. Според колегите му парашутисти достатъчно внушително е да кацнеш върху парашут с балон. Дейв Морис обаче желае да скочи върху балона, да смени парашутите, след което да извърши нов скок.

Подготовката за самоубийственото начинание продължава повече от половин година. Идва ред и на уникалната демонстрация. Първият опит е неуспешен, но Дейв не се отказва. Той отново се качва на хеликоптера и прави втори скок, който се превръща в наистина зрелищно изпълнение. Дейв успява да кацне в средата на балона, който се намира 1500 м. височина. Времето е много малко, вятърът тревожи парашутиста, опасността да се оплете в парашута си е много голяма, а това със сигурност ще предизвика гибелта му. Дейв обаче успява да смени парашута си върху балона, скача отново и след триминутно падане се приземява благополучно на твърда земя. Това е най-опасният скок в историята на парашутизма!

Дейв се увлича от този уникален спорт повече от 23 години. Въпреки че зад гърба си има извършени повече от 8000 скока, американецът признава, че неговата ахилесова пета е страхът му от височините.прочитания: 3150

We Rock 2 AgroPlovdiv

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info