" />
We Rock
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм на режисьора Дейвид Линч?

Мълхоланд Драйв
Ерейзърхед
Диво сърце
Синьо кадифе
Дюн
Вътрешна империя
Туин Пийкс: Огън, следвай ме
Изгубената магистрала
Човекът слон

 
   Резултати

ВРЕМЕТО
Colibrikantora_new
Гласът на човек се променя под влияние на нервен стрес
 
16 Мар, 2008
Гласът на човек се променя под влияние на нервен стресПри някои професии се създават условия, които водят до нарушения в гласа – той става дрезгав, намалява силата си, достига дори до шепот, променя се тембърът. Това се случва при повишено гласово натоварване.

Невероятно е, че…

Човешкият глас е особено чувствителен към влиянието на никотина, алкохола, както и на острите хранителни подправки. Те дразнят лигавицата и ларинкса, като в крайна сметка ги променят.

При някои професии също се създават условия, които водят до нарушения в гласа – той става дрезгав, намалява силата си, достига дори до шепот, променя се тембърът. Това се случва при повишено гласово натоварване, неправилно дишане и нервен стрес.

Начин да се избегне подобна промяна на гласа е да се работи за подобряване на речевата техника, като се използва т. нар. ниско-ребрен тип дишане с участие на диафрагмата. По време на работа учителят, лекарят или артистът, например, трябва да правят всичко възможно да облекчават нормалното функциониране на дихателните и артикулационни органи. А това означава човек да се стреми да стои изправен, да не притиска корема и гръдния си кош и да не подпира брадата си с ръка.


прочитания: 5040

We Rock 2 AgroPlovdiv

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info