Faun_Eventim
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм на Чарли Чаплин?

"Треска за злато"
"Светлините на рампата"
"Хлапето"
"Великият диктатор"
"Модерни времена"
"Светлините на града"
"Циркът"

 
   Резултати

Megadeth-vertical
“Изгубеният кивот” не е просто филмова измислица!
 
28 Фев, 2008
“Изгубеният кивот” не е просто филмова измислица!В “Ковчегът на завета” се съхранявал златен съд с “манна небесна”, жезълът на Аарон и две плочи с изписаните върху тях божии повели, получени от пророк Моисей на планината Синай.

Невероятно е, че...

 “Ковчегът на завета” безспорно остава един от най-мистичните предмети, споменавани в Светото писание. Всеки си спомня безсмъртната класика на Стивън Спилбърг “Похитителите на изгубения кивот”, където храбрият Индиана Джоунс преживя страхотни приключения, за да открие безценния артефакт. Но какво всъщност е представлявал Кивотът?

Според описанията в Библията това бил сандък от акациево дърво със златен обков, който символизирал присъствието на Бог сред хората. В него се съхранявал златен съд с “манна небесна”, жезълът на Аарон и две плочи с изписаните върху тях божии повели, получени от пророк Моисей на планината Синай.

Кивотът бил пренесен от евреите до Обетованата земя. С неговите свръхестествени сили народът на Яхве бил непобедим. Силата на Кивота пресушила река Йордан, за да преминат израилтяните и изпратила болести на филистимците, осмелили се да влязат битка с богоизбраните.

Кивотът все още съществувал по времето на цар Иосия през VІІ в. пр. Христа. Предполага се, че е изгубен при превземането на Ерусалим от вавилонския цар Навуходоносор в 587 г. пр. Христа или преди това, тъй като не бил упоменат сред ограбените от храма на Соломон реликви и съкровища. Подчинявайки се на божията повеля, израилтяните никога не създали друг ковчег и тайната му останала безвъзвратно изгубена.

прочитания: 9379

SMF-Eventim_03

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info