Judas-Priest
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм на Чарли Чаплин?

"Треска за злато"
"Светлините на рампата"
"Хлапето"
"Великият диктатор"
"Модерни времена"
"Светлините на града"
"Циркът"

 
   Резултати

Megadeth-vertical
Още праисторическият човек е познавал техниките на масажа
 
03 Мар, 2008
Още праисторическият човек е познавал техниките на масажаМасажът е толкова стар, колкото старо e самото човечество. Още прачовекът е използвал ръката си, за да поглажда наранени части от тялото си и по този начин да намалява болката от раните.

Невероятно е, че...

За повечето от нас схванатите мускули и болките в гръбначния стълб са нещо, с което сме свикнали. Едва когато ни направят масаж, разбираме колко е била напрегната мускулатурата ни и колко излишна енергия сме похабили за това напрежение.

Масажът е толкова стар, колкото старо e и човечеството. Още праисторическият човек е използвал ръката си, за да поглажда наранени части от тялото си и по този начин да намалява болката от раните.

Масажът е съставна част от средствата, с които съвременната медицина разполага за лекуване и предпазване от заболявания, както и за усъвършенстване на човешкото тяло. Пионери в тази област са източните методи и масажни техники – ан-мо, шиатцу, фуджи, сайоджи и др.

С помощта на ръцете се предизвиква механично дразнене на телесната повърхност и регулиране на кръвта и лимфопотока. Техниките на масажиране продължават да се развиват и усъвършенстват непрекъснато.
прочитания: 4723

SMF-Bilet_03

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info