Pero_Bilet
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е вашият фаворит за есенно-зимния киносезон 2023?

Наполеон
 [tally] 29%
Убийците на цветната луна
 [tally] 29%
Клети създания
 [tally] 29%
Ферари
 [tally] 14%
Убиецът
 [tally] 0%

ГРАБО
Драго от група "Pantommind": И все пак всичко е метъл!
 
20 Яну, 2006
Драго от група "Pantommind": И все пак всичко е метъл!Габровската прогресив метъл група ще подгрее българската публика на концерта на легендите "Helloween". Шоуто ще се проведе в Зимния дворец в София на 29 януари, организатори на концерта са "Жокер Медия".

В интервю, дадено специално за интернет медия "Обектив", Драгомир "Drago" Минков (ударни) разказва за настроението в групата броени дни преди концерта и разкрива подробности около бъдещите планове на "Pantommind".

- Какви са впечатленията ти от новия албум на "Helloween"? Добър ли е колкото класическите първи две части на "Keeper Of The Seven Keys"?

- Не бих казал, че е добър колкото първите, но си има и своите достойнства.

- Групата идва за втори път в България. Как оценяваш гостуването им през 2003 г.?

- Тогава направиха добро шоу, въпреки оплакванията на мнозина за лош звук. Все пак не всеки може да напълни Зимния дворец, нали?!

- С какво ще изненадате публиката на "Helloween"? Колко дълго като продължителност ще бъде вашето участие и какво ще изсвирите?

С удоволствие ще се срещнем с нашата публика!- Нашият сет ще трае точно 30 минути, винаги сме смятали, че това е напълно достатъчно, за да се "загрее" публиката! : Надявам се да ги изненадаме с три песни, които ще изпълним на живо за първи път, а също и три от най-силните песни от "Shade of Fate".

- Кое бе най-положителното нещо за група "Pantommind", което ви се случи през 2005-та година? Какво очаквате от новата 2006-та?

- Разбира се, най-важното нещо от изминалата година си остава излизането на първия ни албум. Също и страхотния гиг преди "Fates Warning" през февруари в София. Всички ние ще запомним 2005 именно с тези две събития.
Сега вниманието ни е насочено най-вече към втория албум. За бъдещи концерти е все още твърде рано да говорим. Всичко ще зависи от бъдещия ни лейбъл и от нашата booking-агенция. Сигурно е, че ще забием на голям фестивал извън страната, а тук ако ни поканят на подходящо участие, с удоволствие ще се срещнем с нашата публика, това ще е страхотно! Дългите турнета са свързани с големи разходи и по принцип се поемат и от издателя, и от групата, което за момента е все още извън възможностите ни. Необходимо е да натрупаме повече "точки", а това изисква суперсилен втори албум и повече време.

- По какъв начин дойде предложението от "Жокер Медия" за съпорт на "Helloween"?

- Изпратихме промо материали на нашите промоутъри. След като бяхме одобрени и от мениджмънта на "Helloween", се стигна до обявяването на съпорта.

- Смятате ли да отбележите участие на фестивала през август в Каварна - "Monsters Of Rock"?

- Да, ако организаторите отправят покана към нас - с най-голямо удоволствие!

Сигурно е, че ще забием на голям фестивал извън страната!- Над какво работите в момента? Готови ли сте да запишете един нов, още по-твърд и силен рок-метъл албум?

- Не само че сме готови, но от ноември 2005 г. работим усилено по новото си отроче - "Lunasense". Надявам се да приключим напълно със записите март-април 2006-та и до есента да успеем да го извадим на бял свят. Повече инфо за него можете да намерите на сайта на мениджърите ни "Intromental Management" (http://www.intromental.com/) или на нашия официален сайт (http://www.pantommind.com/). Почти сигурно е, че издатели за Северна Америка отново ще бъдат "SENSORY Rec.".

- Смятате ли, че успеха в популяризирането на даден албум се крие в записването на видеоклипове към песните?

- Видеоклиповете определено помагат на популяризирането на даден албум, но смятам, че не са задължително условие за успеха му. Ако има бюджет, отпуснат от лейбъла, и ние ще запишем клип. И то не просто за да го има, а добре заснет, с някаква идея и послание.

- Все повече световноизвестни групи посещават България. През тази година се очакват над 20 звездни имена! Вие самите кои групи бихте желаи да чуете на българска сцена?

- Бихме желали повече банди от "нашата кръвна група" да ни посещават по често. Искаме "Queensryche" отново, този път като хедлайнери, нямахме удоволствието досега да видим "Dead Soul Tribe", "Savatage", "Crimson Glory", а защо не "Yes", "Riverside", "Candlemass", "Beyond Twilight"…и още поне стотина :…

- Вашата музика стилово не прилича на тази на "Helloween". Това добре или зле е за предстоящото шоу?

- Мисля, че е по-скоро добре за феновете, нали получават "две в едно", хехе! Надявам се да стане едно хубаво шоу въпреки различните стилове, нека не забравяме,че все пак всичко е "МЕТЪЛ"!

- Постигна ли успеха, на който се надявахте, албумът "Shade Of Fate"? Къде по света го промотирахте?

- Да, албумът постигна целта си и най-важното може да прочетете в едно авторитетно ревю за него: "Бъдете сигурни, че българската прог-метъл сцена вече е на световната карта и няма да бъде игнорирана повече. Защото "Shade of Fate" на "Pantommind" спокойно може да се нареди до албумите на "Dream Theater", "Queensryche" или "Fates Warning", още повече - точно там му е мястото!" Вярваме, че правим оригинален прог, и дори западните музиканти и фенове има какво да чуят и научат от нас.От многото положителни ревюта за "Shade of Fate" и от феновете, които ни писаха, ние ставаме все по-уверени, че това е факт. Албумът се разпространява по цял свят, а от онлайн магазините може да се поръча отвсякъде.
В момента Франция, Холандия и Белгия са европейските държави с най-големи продажби, а в Щатите и Канада първоначалният тираж е вече изчерпан.

Българската прог-метъл сцена вече е на световната карта- "Helloween" сред групите ли е, които ви вдъхновяват да правите музика?

- Определено не, но това не означава, че не сме ги въртели безброй пъти! : Моите лични фаворити от многото им албуми си остават "Chameleon" и "Master Of The Rings".

- Продължавате ли да работите със западната компания "Lucretia Records International"?

- Не, прекратихме договора през август 2005 г. заради грубо нарушаване на клаузи от договора от страна на лейбъла. Сега правата за разпространение в Европа, Азия и Северна Америка се държат единствено от "SENSORY Records" (USA).

- Пеете ли на български език?

- Не, и не смятаме да го правим занапред. Едва ли има вече здравомислещ човек, който да отрече, че английският език отдавна се наложи като международен. В унисон с нашата стратегия за нов световен релийз, този език се явява отново задължителен и е нашият естествен избор. Все пак най-важното за нас е феновете по цял свят да могат да се докоснат до посланията в текстовете ни.

Драго / PANTOMMIND

Интервю с "Pantommind" за участието им на концерта на "Fates Warning" прочетете тук

За първото гостуване на класическата хеви метъл група "Helloween" в България прочетете тук
прочитания: 6079


За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info