We Rock
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой sci-fi филм е вашият фаворит за 2021 г.?

"Живият хаос" ("Chaos Walking")
"Ловци на духове: Живот след смъртта" ("Ghostbusters: Afterlife")
"Морбиъс" ("Morbius")
"Матрицата 4" ("The Matrix 4")
"Безкрайност" ("Infinite")
"Джурасик свят: Контрол" ("Jurassic World: Dominion")
"Аватар 2" ("Avatar 2")

 
   Резултати

ВРЕМЕТО

ВАЛУТИ
Kantorakantora_new
Иво Гочев от “Биг Мама Скендъл”: Пеем за любовта в различните й вариации!
 
11 Ное, 2009
Иво Гочев от “Биг Мама Скендъл”: Пеем за любовта в различните й вариации!“Биг Мама Скендъл” се завърнаха с нов албум, озаглавен By You. Много от песните в албума вече са издавани, но в САЩ. Музикантите имат амбиция за пробив на световния музикален пазар.

     След няколкогодишно мълчание момчетата от рок бандата “Биг Мама Скендъл” се завърнаха с нов албум, озаглавен “By You”. На 19 октомври в “Sofia Live Club” се състоя официалната премиера на диска. Музикантите се върнаха към стария си стил с парчета на английски език. Много от песните в албума вече са издавани, но в Съединените щати. Музикантите имат амбиция за пробив на световния музикален пазар и вече имат сериозни успехи в реализирането на тази идея. Албумът “By You”е издаден от “БГ Мюзик Къмпани“ и е част от една сериозна инициатива в подкрепа на  новата авторска българска музика.

     “Биг Мама Скендъл” са: Иво Гочев (вокал), Иван Любомиров (китара), Николай Дарадидов (бас) и Костадин Шумеров (барабани).

     Новият албум на Биг Мама Скендъл вече е факт- Разкажи за новия ви албум “By You”. Какви са песните в него, всичките на английски ли са?

     - Новият ни албум вече е факт, 2009, “Биг Мама Скендъл”. Издател е “БГ Мюзик Къмпани”. За разлика от друг път, албумът е записван много дълго – някъде към една година сме го записвали, но пък е мастериран и смесен от Огнян Иванов и звукът се получи на доста добро световно ниво. Защо? Защото вече имаме две песни в Америка, плюс “All This Time” станаха три. Така че този звук се признава от американците – нещо, което е записано тук там да го издават.

     Песните са много – 14 песни, плюс две, които сме включили като бонус, те са от лайв от 2005 г. За песните – нарочно повечко песни, за да може по-дълго време да се слуша. Ако са 10, малко бързо се научават и албумът отива някъде на някое рафтче, докато така има да се слуша, слуша!

     В момента дискът е изпратен в Испания, Холандия, Германия, Англия. По едно френско радио пуснаха две от песните в него – “By You” и “My Love Is For You”. Излезе и първото ревю за новия ни албум, в английския сайт “Rock Realms”.

     Проектът “By You” е модерен рок за 2009 г. Всички песни са на английски, защото нашето отколешно намерение е да сме интернационална група, а не само българска. 

     - Как мина промоцията на “By You”?

    - Организирахме я на 19 октомври, в “София Лайв Клуб”. Промоцията бе предимно за медии и смятам, че получи добро отражение, влезе в новинарските емисии на БНТ и на други телевизии.

     На промоцията си направихме цял концерт, десет парчета, обяснявахме между песните коя по какъв начин се е появила, хубаво мина.

     За албума вече е направен и филм, от една пернишка телевизия, “Арена” се казва.

     - Звученето какво е на песните? За какво се пее в тях?

     - Постарахме се да бъде модерно, въпреки че е “Биг Мама Скендъл”. Сравнявали сме параметрите на албума с тези на новите проекти на Пол Стенли и “Юръп”, въобще чисто технически е приближен до най-добрите образци за тази година.

     Иначе в песните за какво се пее? Любовта, може би, е най-застъпена, в различните й вариации. Има по-тъжни и по-весели песни. Има и други интересни неща, примерно разни емоционални състояния, които разкриваме в парчетата “On My Own”, “Lay Down” и “Same Old Song”.

     - Всъщност от какъв период са тези песни? Някои са отпреди 2 години.

     - Значи целият албум е презаписван наново. Във “Фреш Рекърдс Студио” влязохме да запишем само 4 песни, а се оказа че много ни харесва и всичко това, което бяхме записали досега го направихме още веднъж. Така че албумът е компактен, с еднакъв звук, в нивата няма разлики. Добавихме и две песни от лайв, което е интересно, добавено като бонус, за да ни чуят хората как звучим на живо.

Промоцията бе предимно за медии и смятам, че получи добро отражение!     - Защо избрахте името на албума да е “By You”?

     - Това е несъзнателно избрано като име на албум. Парчето “By You” обединява в себе си различни неща като музика, като модерно звучене, като инструменти. Към песента допълнително са записвани виоли, цигулки, виолончело, пиано. Тоест “By You” е доста разнообразна песен, какъвто е и целият албум.

     - Различава ли се новият албум на “Биг Мама Скендъл” стилово от предишните проекти на групата?

     - Стилово не може да няма някаква разлика, защото всяка една година си носи своята интонация в средата на музиката. Но пък има един такъв общ почерк, който си личи, общи неща в звученето и това е хубаво. Почитателите на “Биг Мама Скендъл” ще получат това, което искат. Много е важно като правиш нещо, после да не стане така, че като пуснат диска да не могат да те познаят.

     Иначе като звук новият албум е много по-добър от предишните, може би най-добрият проект, който сме записвали досега.

     - А това, че го издавате във време на икономическа и финансова криза притеснява ли ви? По принцип в България продажбите са слаби.

     - Да, наистина е така. Специално нас не ни притеснява, защото самата музикална компания ни предложи да издадем с тях. От “БГ Мюзик Къмпани” заявиха, че разчитат на факта, че “Биг Мама Скендъл” имат фенове, твърда маса в България, която не се променя. Значи те могат да станат повече, но не могат да станат по-малко. Има хора в България, които си слушат рок музика и има публика за този албум.

     Наистина икономическата криза много сви пазара, хората много крадат от интернет и не само от интернет. В края на краищата, нашите издатели разчитат на заклетите ни фенове, защото те никога няма да почнат да слушат чалга или техно.

     - Имате ли някакви отзиви за албума от чужбина?

     - Да, ревюто в “Rock Realms”, за което споменах по-рано. Много интересен и подробен материал за това песните как са записвани и какви инструменти са използвани. Отзивите в сайта са добри, от оценка 100, ние получаваме 76. От “Rock Realms” пишат, че очакват с нетърпение следващия албум. Някои от песните ги сравняват с тези на “Oasis”, което не е никак лошо.

     - Кои през тази година са най-големите успехи за “Биг Мама Скендъл”?

    - Голям успех за групата бе, че тази година на 9 май подгряхме “Bonfire” и “Kingdom Come” пред 6000 души на концерта в Ловеч.

     Участвахме и във втора музикална компилация на американската компания Perris Records – “Rock Nation Mp3 Sampler CD“. В диска има и много големи имена, например “Helix”, както и една група – "Dynazty", определена като новата шведска сензация. В самия диск има 35 предложения, а звукът му е убийствен!

     На Нова година ще излезе наше интервю за английското списание “Fireworks Magazine”. През януари следващата година излиза и списанието “Рок Нейшън” с ревю за нашия албум и адреса му в интернет, откъдето могат да си го купят всички. Тиражът на списанието е 50 000, така че много хора ще прочетат за албума “By You”. 

     Най-хубавото е, че в MySpace получаваме е-майли за албума от разни хора, които живеят в Испания, Франция, Италия. Самото издаване на диска в България не е нещо толкова голямо, колкото всички тези задгранични неща.

     Биг Мама Скендъл се завърнаха с нов албум, озаглавен By You- Концертът в Ловеч с какво ще го запомниш, с публиката от 6000 души или и с още нещо?

     - 6000-на публика е имало и на други концерти, а този в Ловеч ще запомня с невероятната пресконференция, която дадоха “Bonfire”. “Kingdom Come” закъсняха малко от Германия, така че “Bonfire” и ние бяхме на пресконференцията, на която се запознахме, снимахме се с тях. Това е една суперизвестна група, чиито клипове са снимани в Токио, в Лос Анджелис, Париж. Култова група от едно време. Членовете се държаха толкова коректно и толкова любезно с нас, все едно ние бяхме звездите за тях. Свирихме на техните инструменти, те закъсняха на чека и ни се извиниха, че са ни забавили. Това в нашите географски ширини не е много разпространено.

     - Кое е музикалното събитие за теб за тази година?

     - За съжаление, не можах да гледам “ZZ Top”. Иначе за мен музикалното събитие за 2009 г. бе концертът на “Motley Crue” в Каварна. Просто уникален концерт, все едно не са минали толкова години.

    “Mr. Big” също бяха много голямо събитие за мен. Имам автографи от Ерик Мартин и Били Шийън, изчакахме ги след концерта и се запознахме.

     - Какво предстои за “Биг Мама Скендъл”?

    - Предстои да посвирим насам-натам. Искахме с общините да измислим някаква инициатива да промотираме диска в по-големите градове като започнем от Пловдив. Все още не се знае дали ще има такава възможност, всичко е въпрос на финанси, както знаем от всяка криза. И това е засега, мисля че сме си изпълнили плана. Аз просто чакам леко да си починем и започваме нов материал. Имаме вече една нова песен, която феновете още не са чули. Постепенно ще се правят и нови неща.

     Иначе напоследък се занимавам предимно с изпращане на дискове в чужбина. По 5 диска на седмица заминават за чужди радиа.

прочитания: 6593

We Rock 2 AgroPlovdiv

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info