We Rock
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Музика
Киномания
Декор
История
Здраве
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой sci-fi филм е вашият фаворит за 2021 г.?

"Живият хаос" ("Chaos Walking")
"Ловци на духове: Живот след смъртта" ("Ghostbusters: Afterlife")
"Морбиъс" ("Morbius")
"Матрицата 4" ("The Matrix 4")
"Безкрайност" ("Infinite")
"Джурасик свят: Контрол" ("Jurassic World: Dominion")
"Аватар 2" ("Avatar 2")

 
   Резултати

ВРЕМЕТО

ВАЛУТИ
Colibrikantora_new
Джон Лорд: “Елате на концерт с отворени сърца и умове!”
 
01 Сеп, 2009
Джон Лорд: “Елате на концерт с отворени сърца и умове!”Рок музикантът легенда Джон Лорд ще открие ежегодния Есенен салон на изкуствата в Пловдив на 1 септември. Той се завръща в града на тепетата след десет години, за да изнесе концерт в две части.

Един сюрреалистичен за българите сън се сбъдва. Легендарният рок музикант Джон Лорд ще открие ежегодния Есенен салон на изкуствата в Пловдив на 1 септември. Той се завръща в града на тепетата след десет години, за да изнесе концерт в две части.

- Какво ще чуе българската публика на концерта ви на Античния театър в Пловдив?

- Първо публиката ще чуе парчета, написани през 1969 г., когато бях на две години… Е, не на две, но бях много млад тогава. Това е любовно писмо от млад музикант, отправено към две течения в музиката, които харесва най-много. Беше фантастично, когато го направихме за първи път, след което не съм го свирил 30 години, после го възобновихме през 1999 г.
През втората част на концерта ще чуете по-съвременни парчето от соловата ми кариера и, разбира се, няколко парчета на “Дийп Пърпъл”. Ако дойдете с отворени сърца и умове, смятам че ще си тръгнете танцувайки.

- Повече рок или повече класически музикант се чувствате?

- Този въпрос изисква да сложа етикет върху себе си, а мисля че никога не съм се опитвал да го правя. Разбира се, бях част от много голяма рок група, която ме популяризира сред хората, но преди всичко съм музикант.

Бях част от много голяма рок група, която ме популяризира сред хората, но преди всичко съм музикант- Какво ви мотивира да напуснете “Дийп Пърпъл”?

- Сякаш хиляди години съм бил в “Дийп Пърпъл” и тъй като времето си летеше, трябваше да продължа напред или да се отклоня от правия път. Имах нужда от повече време, за да пиша и по-малко време да прекарам в хотелската стая.

- Ако бъдете поканен да участвате в супергрупа, с кои други музиканти бихте били в нея?

- Джими Хендрикс, Джон Ф. Кенеди… Много добър въпрос, но е невъзможно да се отговори на него. Свирил съм с едни от най-добрите, така че стандартите ми са доста високи. Всъщност аз бях в супергрупа с Ричи Блекмор.

- Предвиждате ли нови проекти с членове на “Дийп Пърпъл”?

- За съжаление, денонощието има само 24 часа, което понякога не е достатъчно. С удоволствие бих свирил с всеки един от тях. Но ако трябва да направя нещо ново с членове на бандата, разбира се, това ще бъде Ричи Блекмор. Има такава вероятност. Ако стане, ще танцувам по улиците, но пък няма да съм изненадан, ако не се случи. Този проект не означава, че ще се събираме, защото наистина е време да се учим от миналото, а не да живеем в него.

- Каква музика си мечтаете да напишете и върху какво работите сега?

- Работя по няколко проекта, които ще отнемат поне 3-4 години, а и през това време ще се появят други, не се оплаквам от липса на работа. Но моята мечта е да си представя как след сто години ще си седя на един облак горе, с арфа и криле, а долу някой ще свири нещо мое, а аз ще крещя: “Повече на първа цигулка!”

прочитания: 5423

We Rock 2 AgroPlovdiv

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info