Stratovarius 01
 
Търси: 

МЕНЮ
Начало
Новини
Интервю
Музика
Киномания
Декор
История
Спорт
АвтоМото
Оживление
Желание
Невероятно е, че...

АНКЕТА
Кой е любимият ви филм на Стивън Спилбърг?

Джурасик парк
Джурасик парк 2: Изгубеният свят
Извънземното
Изкуствен интелект
Специален доклад
Война на световете
Списъкът на Шиндлер
Челюсти
Похитителите на изчезналия кивот
Индиана Джоунс и Храмът на обречените
Индиана Джоунс и Последният кръстоносен поход
Индиана Джоунс и Кралството на кристалния череп

 
   Резултати

ВРЕМЕТО

ВАЛУТИ
Konsultkantora_new
Ракът на гърдата се лекува успешно, ако е хванат в ранен стадий
 
20 Фев, 2009
Ракът на гърдата се лекува успешно, ако е хванат в ранен стадийРискът от заболяване нараства тогава, когато в рода вече е имало случай на поява на рак на гърдата. Тогава честите прегледи при личния лекар са задължителни, налице е предпоставка за заболяване.

Причините за появата на рак на гърдата при жените все още не са напълно изяснени, но съвременната медицина разкрива много фактори, които изиграват важна роля при формирането на туморните клетки. Процентът на риска от заболяване на гърдата е различен, в зависимост от възрастта на жената, начина й на живот, стресът, на който е изложена тя на работното си място. Особено важна е и възрастта, в която жената е родила първото си дете. Според специалистите фактът, че причините за поява на рака на гърдата са неизвестни означава, че все още не е познат и ефективен метод за предотвратяване на заболяването.

С напредването на възрастта се увеличава вероятността жената да заболее от рак на гърдата. Жените от “бялата” раса са по-податливи към развитието на болестта, отколкото останалите – чернокожи, червенокожи, монголоидни и т.н. Но белите жени приемат и по-добре симптомите на болестта, в сравнение с афроамериканките, например, при които ракът на гърдата обикновено е смъртоносен.

Редки, но все пак възможни, са и случаите, при които мъже се разболяват от рак на гърдата. Статистиката показва, че в САЩ има един такъв случай на всеки 100.

Почти сигурен признак за развитието на раковите клетки е новата поява на менопауза след 55-годишна възраст. Фактор, който може да повлияе за развитието на болестта, е и прекалената употреба на алкохол, въпреки че тези случаи са минимален брой.

Жената трябва внимателно да разгледа бюста си, като освен това чрез опипване да потърси някакъв вид странно усещане при докосване на гърдите – чувствително, болезнено мястоРискът от заболяване нараства тогава, когато в рода вече е имало случай на поява на рак на гърдата. Тогава честите прегледи при личния лекар са задължителни, тъй като това е сериозна предпоставка за появата на туморни клетки. Когато ракът на гърдата бъде хванат в ранен стадий, шансовете за успешното му третиране достигат 98 %.

Съществуват три начина за преглед за рак на гърдата:

- мамограми – те представляват рентгенови снимки на гърдите. На снимките раковите клетки могат да бъдат открити в толкова ранен стадий, когато самото тяло все още не е почувствало симптомите на болестта. За жени над 40-годишна възраст е задължително да се правят мамограми веднъж годишно;

- клиничен преглед – провежда се от медицински специалист, който внимателно изследва гърдите и областта под мищниците, като търси бучки, образували се черни точки или просто някаква промяна по кожата. Препоръчително е този вид медицински преглед да се провежда веднъж на три години при жени на възраст от 20 до 40 години, както и веднъж в годината за жени над 40-годишна възраст;

- личен преглед на гърдите – може да бъде извършен от всяка жена. Тя трябва внимателно да разгледа бюста си, като освен това чрез опипване да потърси някакъв вид странно усещане при докосване на гърдите – чувствително, болезнено място. Добре е жената да извършва този личен преглед веднъж месечно, след като мине своята 20-та година.


прочитания: 8911

Stratovarius 02 Firma Bg

За нас Контакти Връзки Реклама Фотогалерия

Free Page Rank Tool
2005 © интернет медия Обектив. Всички права запазени. Публикуването на материали от сайта става само със
съгласието на екипа и посочване на източника. За контакти: info@obektiv.info